Pomógł: 8 razy Wiek: 31 Dołączył: 15 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Wrocław
Wysłany: 30-04-2012, 14:21 Pewien Problem
Mam dwa problemy których nie mogę rozwiązać:(TS2010 tryb kompatybilny)
1.
Skład który widać na screenie jest niewidoczny w trybie geodety, natomiast po włączeniu maszynisty skład nagle się pojawia i nie da się nic z nim zrobić. Nie znika jak wykolejone składy, lecz reaguje na komendy ale się nie rusza.
2.
Ułożyłem peron i most i po włączeniu maszynisty wszystko się poplątało i nie da się tego usunąć.
Pomoże ktoś?
_________________ Niektórym znany jako Paweł Oleksy "Paul150"
Ostatnio zmieniony przez Nadodrze 30-04-2012, 14:21, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-04-2012, 16:03
Ad.1. Istnieje prawdopodobieństwo, że wózki w tych modelach są wstawione niewłaściwie. Problem nie do naprawienia bez dostępu do oryginału modelu.
Ad.2. Spróbuj wymienić te spliny na jakieś inne przy pomocy narzędzia do podmiany. Aha, jeśli nie są to dodatki wbudowane, wywal je z CMP, uruchom grę, usuń brakujące składniki w geodecie, zainstaluj dodatki. Z tego co pamiętam takie kwasy z niektórymi splinami wychodziły w momencie wstawienia węzła na podniesionym odcinku (chyba nawet twórcy z Auranu coś przebąkiwali o tym na forum).