Witam!
Krótkie pytanie:
Jakie zależności potrzebne są do tych "nowych" SM42 które wyszły niedawno? Chodzi mi o na przykład tą Stonkę: kuid:415249:4593.
Wszystkie inne smrodki od Zgreda mi działają tak więc nie wiem co jest problemem.
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam!
to inaczej
podmienilem kabiny do tych sm42 na te ze starych sm42 (autorstwa kilanziom)
efekt jest taki ze kabina jest za nisko wzgledem pudla
czy w takim razie mozna to ustawic zeby ja podniesc
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 08-05-2012, 11:35
zolwik napisał/a:
albo zrobić nowy punkt przyłączenia przez program Atta cos ;d dobrze mowie doktorze?
Nie da się, Gryszaq sprawdzał w przypadku wózków. Przy pomocy AttachmentMaker da się jedynie zrobić punkty zaczepienia dla zbędnych z punktu widzenia configu dodatków. Takie "systemowe podczepy" muszą być zrobione w modelerze.
W przypadku wózka, można sobie zmienić położenie wózków. Ja robiłem to już kilka razy.
Przykładowo obniżyłem sobie pointy wózków w platformie ÖBB Sggmrss z http://trainworks.eu/foru...hp?f=109&t=1254 tak aby można było podpiąć nasze y25.
W hex edytorze ( ja używam HxD 1.7.7.0 ) zmieniłem nazwy pointów z:
a.bog0 na a.nob1 a.bog1 na a.nob1 - to w członie A tego wagonu.
W członie B zmieniamy nazwę tylko a.bog1 (a.bog0 jest od wózka niewidzialnego).
Robimy tak we wszystkich 4 plikach .im każdego człona tego wagonu. Wagon ma LOD.
Następnie w AttachmentMakerze dodajemy sobie pointy a.bog0, a.bog1 na odpowiedniej wysokości.
Wprowadzamy zmiany w configu do mesh-table - standardowo jak do każdego wagonu z dołożonym skryptem wddo.
Wagon w trakcie przeróbki, z przerobionym jednym członem:
Z prawej jeszcze nasz y25 lewituje.
Efekt końcowy. Oczywiście przy okazji dołożyłem cień, skrypt wddo z naszymi końcówkami oraz pointy load.
Z kabiną może być trudniej, szczerze to jeszcze nie próbowałem. W ogóle ostatnio, nie mam czasu na przeróbki.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps