Witam Wszystkich. Jestem tu nowy i założyłem tu konto ze względu na to iż wiem że tutaj się czegoś dowiem i mogę liczyc na pomoc kolegów.
Od zawsze mam jeden, jedyny i najbardziej męczący mnie problem (dla niektórych może i śmieszny) więc od razu przejdę do rzeczy.
Proszę, pomóżcie mi i wytłumaczcie jak znaleźc kuidy ? Próbowałem wklejac w google numer kuidu ale bez skutku, po prostu nie umiem ich znaleźc i jestem w tym "zielony".. Mam nadzieję że tutaj mi ktoś wszystko dokładnie opisze i że pozbędę się tegoż problemu :)
Pomógł: 8 razy Wiek: 30 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 132 Skąd: Wyszków
Wysłany: 13-06-2012, 20:51
Kuidy możesz znaleźć głównie na googlach, kuid.ru i głównie na serwisach z których ściągasz dany dodatek wymagający zależności.
Ja do szukania używam google jest to nawet skuteczna metoda może spróbuj wpisywać "kuid:xxx:xxxx" bez ostrych nawiasów to wtedy może będzie lepiej wyszukiwać.
Kuid.ru jest też nawet skuteczną metodą wrzucasz kuid i wyszukujesz paczki jego zawierające.
I oczywiście serwisy najczęściej gdy ściągasz jakiś dodatek potrzebne zależności powinny być wymienione albo dostępne do ściągnięcia na stronie.
Niektóre brakujące kuidy możesz znaleźć na DLS.
Na tej stronie kuid.ru przy pobieraniu żądają nazwy użytkownika i hasła a w google jak znaleźc nie mogłem tak nie znalazłem. Wiele osób mi już tłumaczyło co z tymi kuidami ale ja nic nie moge znaleźc