Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 23-08-2008, 21:47
Jezeli kozystasz z mozilli, firefoxa, opery albo innych programow do internetu to moze maja jakas blokade.. Sprobj takie strony otworzyc explorerem.. :)
- Uzyskaj adres serwera DNS Automatycznie
- Użyj następujących adresów DNS
tłumaczy to na IP serwera: 83.149.76.57 z którym następnie łączy się nasza przeglądarka.
Wszystko dzieje się automatycznie, a większość userwów nie zdaje sobie z tego sprawy do czasu, kiedy właśnie zaczynają się problemy z serwerem DNS zwłaszcza, gdy ten adres mamy wpisany na stałe.
Tak więć, można sobie korzystać z zewnętrznych serwerów DNS (np. podanych prze Alanę, ten kolejowy działa błyskawicznie) lub z serwera naszego dostawcy Interenu. Serwery cały czas wymieniają się między sobą informacjami/adresami stron. I tak, gdy np. założymy sobie stronę z domeną to jej "propagacja" czyli okres czasu który serwery DNS wymienią się informacjami zajmuje nawet i dobę, czyli po dobie cały świat (no, serwery DNS) wiedzą, że założyliśmy sobie stronkę.
Dziękuję, miałem ustawione na stałe jeden, zmieniłem na automatyczne ustawianie i pomogło :).
Ta metoda może być przydatna dla wielu userów, więc proponuję przykleić wątek.
+ dałem
P.S. Jak to dobrze, że na forum są userzy, którzy dokładnie wytłumaczą co i jak :)