Witam, chciałbym aby w tym temacie pojawiały się zdjęcia sygnalizacji raczej rzadko spotykanej.
Udało mi się znaleźć taki na stacji Kraków Mydlniki.
Jest to karzełkowa wersja powtarzacza.
semki pięciokomorowe wjazdowe i wyjazdowe na linii 219 Olsztyn - Szczytno. A na linii nie ma SBL
Zdecydowana większość semaforów wjazdowych w Polsce jst pięciokomorowa...
Nie jest to właściwie sygnalizator kolejowy, ale z koleją ma dużo wspólnego więc chyba załapie się do tego wątku :)
Zdjęcia wstawię, jak tylko zreanimuję skaner, w zastępstwie rysunek z Painta:
Tak wyglądają znaki G-4 (przejazd kolejowy wielotorowy) ustawione przy przejeździe kolejowym na linii 61 Kielce - Fosowskie w miejscowości Ludynia (niedaleko po Ludynia Dwór), z każdej strony przejazdu stoi taki sam (!).
Ostatnio zmieniony przez Mannerheim 28-08-2008, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 30-08-2008, 21:31
Panowie i Pani zeszliście trochę z tematu, nie o to mi chodziło aby każdy wyjaśniał każdemu różne sytuacje. Proszę moderatora o usunięcie nic nie wnoszących postów.
[edit Alana] temat podzielilam, dyskusja o wyjazdowych 5-komorowych semkach TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez Alana 30-08-2008, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli galeria jest oparta na Coppermine to trzeba podawać bezpośredni link do zdjęcia. Gdy podasz link tylko do zakładki (jak poprzednio) to przy dodaniu nowych zdjęć wszystko się przesuwa.
Nie wiem czy dalej stoi, bo modernizowana jest linia E20 za Siedlcami.