W Trybie geodeta jest widoczny plik z mapą jednak nie ma sesji a niestety wszystkie budynki zapisały się w sesji... W pliku z mapą jest tylko tekstura podłoża i pare budynków...
Niestety ale nic to nie pomogła w mapie nadal widać 0 sesji. Nawet usunołem mape i zainstalowałem jeszcze raz i nadal 0 sesji.
EDIT
Odzyskałem chociaż część mapy zapisanej w sesji. Wszedłem w tą starą mapę i dałem zapisz jako: nowa mapa. I tam Cud, odsłoniły się sesje z tej mapy. Nie wiem na czym problem polegał.
Dzień dobry, dziś na mojej małej i skromnej mapie odbyła się jazda techniczna. Mapa aktualnie jest ukończona w 50% wersji w której ma wyjść jako: beta, demo, 1.0 - jak zwał tak zwał. Myślę że mapa nie robi jakiegoś szału, powiem więcej jest to przeciętna mapa komunikacji tramwajowej. Mam nadzieje że będzie wam się kiedyś dobrze po niej jeździło.
Góry dzięki za ocene, jest ona dla mnie ważna bowiem nie wiem czy w dobrym kierunku podąża mapa.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-10-2012, 22:15
Rzeczywiście, bardzo fajnie to wygląda. Chyba pierwszy raz oglądam zrobioną w TRS bardzo przekonującą symulację 'wnętrza miasta'. Wiele dobrej obserwacji widzę. Zanotowałeś sporo istotnych elementów tej zabawy. I fajnie zestawiasz budynki.
Ja generalnie staram się nie dublować opinii i nie piszę kiedy projekt jest bardzo zły, albo bardzo...dobry. . W tym wypadku druga opcja ma zastosowanie.
Może kiedyś uda nam się na scenie doprowadzić do wydania porządnego zestawu niepaintowych znaków i tablic drogowych, wtedy pewnie będziemy rozliczać geodetów miejskich z ich rozmieszczenia na mapie. Póki co moim zdaniem idziesz w dobrym kierunku. :)
Widzę sporo Zabrza i Gliwic, tak więc klimat z własnego ogródka. Jeździłbym.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 04-10-2012, 14:43
Szacun za miejską mapę. Szczególnie oryginalnie wygląda tutaj:http://s18.postimage.org/q4az7as79/Krzysiek0507_20121002_0002.jpg / drugi rząd, pierwszy z lewej/. Na moje oko tylko strzałka na lewym pasie co jest za przystankiem nie powinna być na wprost, tylko w lewo.
Rzeczywiście, bardzo fajnie to wygląda. Chyba pierwszy raz oglądam zrobioną w TRS bardzo przekonującą symulację 'wnętrza miasta'. Wiele dobrej obserwacji widzę. Zanotowałeś sporo istotnych elementów tej zabawy. I fajnie zestawiasz budynki.
Cały czas pracuje nad tym, już nie wiem co może jeszcze dać dobra symulacje życia. Jest wypadek, śmieciarka, itp ;] Cały czas myślę nad tym. Póki co robie ścisłe centrum. Potem bd linie dalej na jakieś blokowiska, przemysłowe rejony itp.
ryszard napisał/a:
Szacun za miejską mapę. Szczególnie oryginalnie wygląda tutaj:http://s18.postimage.org/q4az7as79/Krzysiek0507_20121002_0002.jpg / drugi rząd, pierwszy z lewej/. Na moje oko tylko strzałka na lewym pasie co jest za przystankiem nie powinna być na wprost, tylko w lewo.
To co mówisz to jest dokłądnie to miejsce:
avs1000 napisał/a:
Ja generalnie staram się nie dublować opinii i nie piszę kiedy projekt jest bardzo zły, albo bardzo...dobry. ;-). W tym wypadku druga opcja ma zastosowanie.
Może kiedyś uda nam się na scenie doprowadzić do wydania porządnego zestawu niepaintowych znaków i tablic drogowych, wtedy pewnie będziemy rozliczać geodetów miejskich z ich rozmieszczenia na mapie. Póki co moim zdaniem idziesz w dobrym kierunku. :)
Owszem, przydałyby się znaki niepaintowe. Dodało by to więcej realizmu. Już światła pana Piotra dużo dają bo wszystkie skonfigurowane mam. Jeszcze myślę nad zmianą sieci trakcyjnej na tą z RUSTRAM ale z tym może być trochę zabawy.
avs1000 napisał/a:
Widzę sporo Zabrza i Gliwic, tak więc klimat z własnego ogródka. Jeździłbym.
Ale interesuje mnie klimat z Chorzowa bardziej, ciekawsze by to było. Chodź by zajezdnia w Batorym. Dużo tam jest ciekawych miejsc. Zresztą komu ja to mówię ;D
------------
Moje pierwsze 3O sekund z frapsem xd ale to nie jest to co mi potrzeba. Znacie jakieś programiki do nagrywania z dźwiękiem, które nagrywają dłużej? Bo jak widać coś średnio to mi wychodzi xd
Pomógł: 7 razy Wiek: 110 Dołączył: 21 Lut 2011 Posty: 633 Skąd: Stąd
Wysłany: 05-10-2012, 20:15
http://postimage.org/image/dr2qe4rwl/
Tutaj widzę, że pracownicy zapomnieli skosić tego trawska przy torach.
Moja rada: usuń tę trawę lub zastąp ją niższą.
Latarnie własnie dobrze świecą w nocy :D
a co do trawki to chciałem też pokazac że nei zawsze musi być skoszony trawnik :D nie raz rosną takie trawska nieskoszone przy torowisku. Ale można i obniżyć trawke.