Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 18-11-2012, 22:58
Ja Wam coś poradzę - zanim coś opublikujecie, to poczekajcie na opinie lepszych od Was. Zawsze praktycznie jest coś do poprawy, a tak unikniecie konieczności ponownego ładowania dodatku (czasem wielokrotnego). Qń już wspomniał na SB co jest nie tak. Radzę to poprawić, bo po prostu później nikt nie będzie chciał bawić się takimi repaintami zrobionymi nie do końca. Ponadto takie wrzucanie od razu do ściągania jest trochę jak powiedzenie "jestem tak zajebisty, że nikt nie będzie mi mówił jak mam to robić - wiem lepiej"...
Qń już wspomniał na SB co jest nie tak. Radzę to poprawić, bo po prostu później nikt nie będzie chciał bawić się takimi repaintami zrobionymi nie do końca.
To może od razu powiesz na forum co jest nie tak, a nie piszesz o SB z którego wiadomości po pewnym czasie znikają... Ponadto rep był wysyłany do Samplairego celem sprawdzenia aby nie pisać na forum o każdym małym błędzie tylko pokazać coś skończonego.
Chłopaki,
Repaint m0chu'a jest schludny, bardzo precyzyjnie podszedł do spasowania tekstur, dlatego mnie ujął. Być może jeszcze nie do końca opanował techniki wydobywania plastyczności, ale to jego pierwsza praca, dlatego ją 'przepuściłem', może za wcześnie. Jestem przekonany, że z każdym repaintem będzie coraz lepiej
m0chu, przy następnej pracy, po konsultacjach ze mną, wrzuć screeny tutaj przed publikacją. Pamiętaj o zasadach screenowania wyznaczonych przez KilanZioma, czyli słońce na godz., 10 i wagon ustawiamy tak, żeby było widać w słońcu bok i kawałek frontu (chodzi o porównanie spasowania kolorystycznego frontu i boku), tło nie może być puste, a najlepiej robić to na jakiejś gotowej mapie, zeby zobaczyć czy wagon nie jest za jasny/za ciemny.