Witam mam mały problem z TS2010 .
Build 49933 ,
System XP Home Edition wersia 2002
Dodatek service pack 2
AMD Athlon 64 procesor 3000+
1.80GHz, 2,25 GB Ram
Karta Asus GT 520 SILENT 2GB DDR3
Geforce GT 520 .
Ustawienia mam na directx, bo na openGL strasznie przycina a na directx jeszcze pójdzie .
Jak troszkę pogram na Lublin Dorohus to restartuje mi system .
Co może być przyczyną restartu systemu?
Bardzo proszę o pomoc
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 23 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 29-12-2012, 17:09
Ewentualnie przeczyść wiatraki, na karcie i w zasilaczu. Też miewałem kilka restartów kompa bez bluescreenow, akurat podczas dłuższego szperania po tej mapie. Wyczyściłem z kurzu i nie miałem później tych problemów. A może to tylko czysty przypadek ...
Prawym myszem w Mój komputer -> zakłądka Zaawansowane -> ostatni guzik Ustawienia (w ramce "informacje o uruchamianiu i debugwaniu) -> odptaszczyć Automatycznie uruchom ponownie. To spowoduje, że po wywaleniu systemu zostanie na bluescreenie, nie będzie automatycznie wstawał od nowa. Jak masz tam "ptoka" to czasem nawet nie zdążysz zauważyć BSOD-a.
Ostatnia awaria - kompisko restartowalo sie po 2 godzinach pracy lub czesciej. Przyczyna awari przegrzewajaca sie grafika - tzn zwazony smar pod radiatorem karty graficznej. Podejzewam cos w tym stylu, albo tony kurzu w obudowie i zablokowane wiatraki chlodzace.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-12-2012, 18:23
RBach napisał/a:
Prawym myszem w Mój komputer -> zakłądka Zaawansowane -> ostatni guzik Ustawienia (w ramce "informacje o uruchamianiu i debugwaniu) -> odptaszczyć Automatycznie uruchom ponownie.
Mo co Ty, to już zaawansowana funkcja, nie dostępna dla 9/10 użytkowników
Alana ale takie rzeczy można podejrzewać w przypadku znania skutków, na razie wiemy nic
Ostatnio zmieniony przez drstrach 29-12-2012, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
I tu może być pies pogrzebany. Też kiedyś miałem "silenta" i ciepłość potrafiła położyć system. Dopiero jak z "silenta" zrobiłem "noisy" ładując mu 15cm wentyl "na grzbiet" to się uspokoiło Karta bez wichurki nadaje się do grania w Wormsy i pasjansa, a nie do TRS
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-12-2012, 21:27
RBach napisał/a:
I tu może być pies pogrzebany. Też kiedyś miałem "silenta" i ciepłość potrafiła położyć system
Stare, dobre czasy Nvidii 6000, niestety karty nowego typu jak mają 2 slotowe chłodzenie. To działa, o dziwo.
BTW zawsze się zastanawiałem jak działają grafiki pro na 1 slocie, i rzeczywiście, to działa, tyle że trzeba zapłacić za ten interes jakieś 2-3 tysie.
Jakie masz kosci RAM? 256 jakiejs niskiej predkosci ddr2-400 albo ddr2-533 i do tego 2gb ddr2-667 lub ddr2-800?
taka konfiguracja nieraz robila krecia robote - nowsze kosci nielubia pracowac z 533 i starszymi, wywal ta 256.
Kość nr4 wywalona ale dalej to samo ,
nie wiem co robić może coś żle zainstalowałem .
Albo jakieś błędy , brakuje mi na mapce tekstur- czy może to być przyczyna ?
czy wina bardziej sprzętu ?
Kość nr4 wywalona ale dalej to samo ,
nie wiem co robić może coś żle zainstalowałem .
Albo jakieś błędy , brakuje mi na mapce tekstur- czy może to być przyczyna ?
czy wina bardziej sprzętu ?
Nie odpaliłem bo nawet nie wiem jak się do tego zabrać .
Czytałem na necie ale nic mi do głowy nie przychodzi .
Nie wierzę... 6 post od góry, mój wpis...
Cytat:
Prawym myszem w Mój komputer -> zakłądka Zaawansowane -> ostatni guzik Ustawienia (w ramce "informacje o uruchamianiu i debugwaniu) -> odptaszczyć Automatycznie uruchom ponownie. To spowoduje, że po wywaleniu systemu zostanie na bluescreenie, nie będzie automatycznie wstawał od nowa. Jak masz tam "ptoka" to czasem nawet nie zdążysz zauważyć BSOD-a.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 30-12-2012, 22:15
tadeo245 chcesz nagrodę za Twój "wysiłek intelektualny"? Jeżeli następny wpis będzie na takim poziomie to dostaniesz na pewno, więc radzę się zastanowić nad tym co robisz z odpowiedziami kolegów. Polecam czytanie ze zrozumieniem.