Zrobiłem sobie wiadukt w SketChupi-ie i chciałbym aby nasyp "łapał" się automatycznie do wiaduktu. Czy ktoś ma pomysł jak w tym wiadukcie zainstalować punkty zaczepienia. Próbowałem w Attachment Maker ale coś mi nie wychodzi. Może coś źle robię. Jak ktoś robił już "cóś" takiego to może podzielił by się doświadczeniem.
Zrobiłem sobie wiadukt w SketChupi-ie i chciałbym aby nasyp "łapał" się automatycznie do wiaduktu. Czy ktoś ma pomysł jak w tym wiadukcie zainstalować punkty zaczepienia. Próbowałem w Attachment Maker ale coś mi nie wychodzi. Może coś źle robię. Jak ktoś robił już "cóś" takiego to może podzielił by się doświadczeniem.
Nazwy punktów i orientację sprawdziłeś? Skrajne punkty w obiekcie muszą być osiami Y na zewnątrz, dodatkowo w 2009+ "czepa się" siebie tylko różne rodzaje dróg (isroad 1 i carrate 0). W configu do punktów zaczep jakąś "drogę niewidzialną" i przyczep jakiś kawałek asfaltu. Od razu mówię - nasypy FMA mają isroad 0, więc "czepiać się" nie będą (tylko same do siebie, identyczne).