FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Modele w SketChup
Autor Wiadomość
EU 04
zaawansowany

Wysłany: 13-03-2013, 16:44   Modele w SketChup

Zrobiłem sobie wiadukt w SketChupi-ie i chciałbym aby nasyp "łapał" się automatycznie do wiaduktu. Czy ktoś ma pomysł jak w tym wiadukcie zainstalować punkty zaczepienia. Próbowałem w Attachment Maker ale coś mi nie wychodzi. Może coś źle robię. Jak ktoś robił już "cóś" takiego to może podzielił by się doświadczeniem.

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 13-03-2013, 18:08   Re: Modele w SketChup

EU 04 napisał/a:
Zrobiłem sobie wiadukt w SketChupi-ie i chciałbym aby nasyp "łapał" się automatycznie do wiaduktu. Czy ktoś ma pomysł jak w tym wiadukcie zainstalować punkty zaczepienia. Próbowałem w Attachment Maker ale coś mi nie wychodzi. Może coś źle robię. Jak ktoś robił już "cóś" takiego to może podzielił by się doświadczeniem.

Nazwy punktów i orientację sprawdziłeś? Skrajne punkty w obiekcie muszą być osiami Y na zewnątrz, dodatkowo w 2009+ "czepa się" siebie tylko różne rodzaje dróg (isroad 1 i carrate 0). W configu do punktów zaczep jakąś "drogę niewidzialną" i przyczep jakiś kawałek asfaltu. Od razu mówię - nasypy FMA mają isroad 0, więc "czepiać się" nie będą (tylko same do siebie, identyczne).
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.6:26.12.2025

Odpowiedz do tematu