mam prośbę. Czy ktoś posida tego laptopa lub podobny model?
Chodzi oto, że siedzę kilka godzin i nie mogę znaleźć sterowników do grafiki (Intel GMA 4500).
mamkilka wersji, ale za każdym razem podczas instalacji pojawia się napis: "Co najmniej jeden plik wymagany do instalacji jest uszkodzony". Tak mam z kilkoma wersjami.
Wywala mi też brak:
- Audio Device on High Definiction Audio Bus
- Kontroler sieci
- Kontroler video
- Kontroler video (zgodny z VGA).
Wszystkie sterowniki pobrałem ze strony acera i dupa. Nie działa net i system chodzi na standardowych sterownikach do grafiki. Nie da się odpalić żadnej giery i internetu.
Cos ci przeklamuje przy sciaganiu - sprobuj sciagnac innym komputerem i spakowane sterowniki nagrac na pendraka.
Stronka ze sterami: http://support.acer-euro....ok/as_5630.html
Grafike znajdziesz tez na stronie Intela - szukaj w sterownikach do chipsetu G45.
Dzwiekowka to zwykla Realtek HD audio - bedzie pasowal sterownik do wiekszosci wspolczesnych plyt glownych. Z WiFi i siecia to jest zabawa i po prostu trzeba wyprobowac kazdy sterownik z strony.
Mam plyte glowna z GMA 3000 gry dzialaja, gry typu red alert 1 ten co na p100 sie gralo :d
Sory vinetou ale ten typ tak ma - intel GMA praktycznie nie obsluguje grafiki 3d
Nie jest to nic dziwnego - karty graficzne intela od niepamietnych czasow "nie lubia" gier i tyle.
Dokladnie chodzi tu o kiepska czy wrecz brak obslugi sprzetowej directx9 a bez tego zadna gra 3d nie ruszy, no moze poza starymi quaczami, doomami i CSami.
nie wiem, jak sie kupuje lapka to jednak trzeba myslec do czego
ja mam w kompie proca 2x2ghz@3ghz i 2gb ramu i to spokojnie wykozystuje - np do konwersji filmow dvd->divix i na odwrot, do pracy z visual studio, do testowania roznych przerobek windowsa i innych systemow na vmware
grafa zintegrowana GMA 3000 [co prawda do wymiany ale tylko dlatego ze nie lubi jak sie procesor podkreca]
Radek czy GF i tak w lapku bedzie kiepski w porownaniu do stacjonarki, kluczasty ma w swoim GF7000m o ile pamietam i teresa dziala jak nalezy.
Inny kolega ma radka 3200 mobile i na gry narzeka.
Max Payne 2 chodzi na max ustawieniach. Byc może te gry nie idą na najnowszych sterownikach.
W przypadku GTA i TRS w błedzie jest napisane:
ModName: mmsitch.ax
O ja!!. Wyszukałem ten mmsitch.ax o związane jest to z kodekami. Wywaliłem intro z TRS i chodzi. Z GTA też wywaliłem intro i cieszę się obiema grami nalapie.
Winne były kodeki a nie karta. I pomysleć, że chciałem oddać go i dopłacić 200 więcej za innego. Ale zjebkę od żony dostałem :p