FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ulepszenie fizyki
Autor Wiadomość
Patryk94 
znawca
Ambitieux

Wysłany: 22-07-2013, 14:02   Ulepszenie fizyki

Witam, puszkuje programu lub sposobu, którym będę mógł dodać animacje "kołysania" taboru/kabin do Trainza 2004. Wiem, że jest taki program od Trainz-Build 2.7. Słyszałem, że jest coś takiego podobnego do 2004. Może jakieś wpisy w configu cokolwiek. Był też jakiś wpis, który dodaje przechylenia na łukach torowych. Poszukuję jeszcze może jakiegoś usprawnienia do tej wersji gry typu: oświetlenie, udźwiękowienie itp. Jeśli takie coś istnieje oczywiście. Poszukuję wszelakich sposobów by urealnić jazdę w TRS 2004, to dość stara wersja, ale chyba najbardziej stabilna. Może ktoś zza granicy może ktoś bawił fizyką tej gry.

Może tu coś jest, ale średnio to rozumiem: http://online.ts2009.com/...dex.php/Physics

P.S: Poszukuję jeszcze jakiegoś realistyczniejszego dymu do spalinówek.

P. Czekam na odp.
Ostatnio zmieniony przez Patryk94 22-07-2013, 14:21, w całości zmieniany 4 razy  

Sebek07 
super user
Psuję Trainz

Wysłany: 22-07-2013, 21:41   

Co do przechyłek to znam komendę z DLSu "Banking consist" (w TS12 podobno nawet jest wbudowana) i czasami się tym bawię. Choć przy większych wartościach efekt dziwnie wygląda przy wjeżdżaniu na rozjazdy. Z resztą ta zasada jak dla mnie to taki bajer na wychylne pudło składów zespolonych, dlatego daję umiarkowaną wartość przy konfiguracji żeby nie "przewracały się" aż tak bardzo na łukach rozjazdów. Tak samo zauważyłem, że niektóre wagony się nie przechylają, albo różnie wygląda kwestia delikatnego przechylenia wózków.

Patryk94 
znawca
Ambitieux

Wysłany: 23-07-2013, 16:39   

Oo, świetnie, zaraz to sprawdze. Dzięki.

Edit: Pokazuje mi, że od 2006, będzie działać to poprawnie w 2004?
Ostatnio zmieniony przez Patryk94 23-07-2013, 16:41, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu