Jeśli znacie kogoś, kto się bawi w kolejowe modele 3d 'low poly' (ale bardzo low, tak 200 - 400 trójkątów na model jeśli chodzi o tabor, reszta odpowiednio mniej) i chciałby je sprzedać, to dajcie mi namiary. Interesuje mnie tylko licencja na komercyjne wykorzystanie, nie na własność, tak więc autor może zrobić z modelem co zechce, również sprzedać wielokrotnie czy też wykorzystać w Trainzie, MaSzynie, TSie czy innym.
Cudów nie oczekuję, model + tekstura (również nie za duża), na razie bez normalmap, nie musi być też jakaś super profesjonalna jakość, byle wyglądało lepiej, niż aktualne (co raczej trudne nie jest ;) ).
Gdyby ktoś był zainteresowany a miał problem z wycenieniem swojej pracy, można przejrzeć np. Unity Asset Store i porównać. Przykładowe modele (dla mnie byłyby wręcz zbyt szczegółowe):
https://www.assetstore.unity3d.com/#/content/3296
Najbardziej by się przydał model EN57, cobym mógł dorobić widok z zewnątrz. Amerykanie, Niemcy i Anglicy są nawet chętni do poprowadzenia EN57 - dajmy im również pooglądać naszego TGV ;)