Mam taki głupi problem z pkt. a.limback i a.limfront... Męcze się z tym i niemogę dojść w czym tkwi problem... A więc do rzeczy. Punkty te w gmax wstawiałem tak jak należy czyli z widoku TOP i mają one także taką samą odległość od środka modelu, jednak w trs skład niby się wstawia na tor lecz przy próbie połączenia go z czym kolwiek kończy się to pojawieniem nad nim wykrzyknika wykolejenia. Nie idzie go także ani obrócić ( model zostaje bezmian jedynie strzłki zamieniają się miejscami )
W zasadzie to już zgłupiałem co może być nie tak... prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
no nie wiem... robiłem tak wczesniej... robiłem tak teraz i dalej to samo... :/
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-10-2008, 14:25
Hmm... wal a.limfront w widoku TOP na dolną część pojazdu a a.limback na górną. Musi zadziałać. Z tego co wiem one wcale nie muszą mieć idealnej odległości od początku układu współrzędnych xyz.
dalej nic... niby wszystko wygląda prawidłowo a jednak przy próbie obrócenia modelu lub podłonczenia doń wagonu itp wywala wykrzyknik! :/ Jakieś inne pomysły? Teraz zachodze w głowe jak mi sie udało uniknąć tego problemu w SA105 tam dodałem te pkt i wszystko hasało jak ta lala. Próbowałem już także zastosować pewien patent a mianowicie dodać kompletna bryłe sa105 do modelu i wywalić to co zbędne zostawiając tylko te dwa punkty ale i to było na marne.
no nie mogę sobie z tym poradzić... znalazłby się jakiś "fachowiec", któremu mógłbym podesłać modelik żeby obczaił o co kaman? No chyba że jakiś pomysł ktoś ma.
Dobra... temat do zamknięcia... już działa... chociaż nie wiem jak to zrobiłem;p