Witam kupiłem sobie Trainz 2006 i pomyślnie się zarejestrowałem na auranie oraz zarejestrowałem swój klucz,Gdy chcę odpalić CMP wyskakuje mi komunikat " Nie udało się zarejestrować klucza rejestru Tainz URL "
Pomógł: 54 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 25-12-2013, 17:44
Bez paniki, spokojnie Instalować dodatki i grać możesz na używce bez problemu - po prostu zwykle na grze używanej numer seryjny jest już wklepany na Planet Auran i nie pościągasz nic z DLSu.
No tak ,ale gdy odpalam dodatek ( CMP) to mam ten sam błąd co wyżej " Nie udało się zarejestrować klucza rejestru Trainz URL" Potem odpala mi CMP i jest komunikat " Sprawdzania poprawności nazwy użytkownika i hasła" czekałem około 10 minut i nic się nie działo.
Dlatego, że na Planet Auran już się nie zarejestrujesz. Natomiast możesz działać w trybie offline (po włączeniu okienka CMP z rejestracją naciśnij klawisz Esc) i instalować ręcznie dodatki zamieszczane na różnych serwisach innych niż DLS.
A jak to zrobić w trybie offline ? . Nie moge nic zrobić poniewaz jak odpale CMD mam laga na dobrą godzine
teraz mam kolejny problem ! ,gdy chce uruchomić CMP przez trainz to mam błąd " Nie znaleziono instalcji upewnij że urochomiłeś trainz chociaż raz" uruchamiałem z 5 razy
Ostatnio zmieniony przez JPanther 25-12-2013, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
A jak to zrobić w trybie offline ? . Nie moge nic zrobić poniewaz jak odpale CMD mam laga na dobrą godzine
Pierwsze odpalenie? To normalne. Buduje bazę danych dodatków. Cierpliwości.
JPanther napisał/a:
teraz mam kolejny problem ! ,gdy chce uruchomić CMP przez trainz to mam błąd " Nie znaleziono instalcji upewnij że urochomiłeś trainz chociaż raz" uruchamiałem z 5 razy
Odpal GRĘ, przejedź się 5m czymkolwiek i wyjdź. CMP nie jest "trainzem" w rozumieniu gry
Olej to, CMP próbuje połączyć się z DLSem stąd ten komunikat. Stylance zgłaszał ten problem kiedyś. W moim przypadku CMP też wywala ten komunikat pomimo że grę rejestrowałem na komputerze stacjonarnym, w którym padł system. Teraz gram na laptopie.
Ostatnio zmieniony przez Kamil 26-12-2013, 01:09, w całości zmieniany 1 raz
Podaj specifikację swojego pc, może masz za słaby komputer.
Komputer przechodzi w ogóle TrainzDiag.exe ?, masz ten program w folderze Bin.
Nie zaszkodzi - jeśli masz zwykły dysk - zrobić defragmentację partycji z trainz.
Co do:
JPanther napisał/a:
No tak ,ale gdy odpalam dodatek ( CMP) to mam ten sam błąd co wyżej " Nie udało się zarejestrować klucza rejestru Trainz URL" Potem odpala mi CMP i jest komunikat " Sprawdzania poprawności nazwy użytkownika i hasła" czekałem około 10 minut i nic się nie działo.
Przy tym drugim komunikacie wciskasz klawisz Esc - będziesz wtedy offline.
Inwestując 10 złotych w TS2010, będziesz mógł pobierać dodatki z DLS - do września 2014 - również poprzez CMP z TRS2006. Dodatkowo będziesz miał swój User ID.
Ja mam niezarejestrowanego na Planet Auran TRS2006 Edycję kolekcjonerską z tą książeczką o parowozach i tak właśnie robię.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps