Wysłany: 04-01-2014, 10:03 Problem z dosypywaniem węgla
Problem polega na tym ,że wstawiłem do parowozu nowy silnik i nowy interior i wszystko ziała po za jednym a mianowicie nie mogę doładować węgla do kotła . Czy do doładowania węgla jest inny kuid :
wstawiłem z dwóch lokomotyw TY-2 i BR 52 ,obie lokomotywy maja animacje i obie w tych lokomotywach działają prawidłowo. Z obu lokomotyw przełożyłem silnik wraz z interiorem i po przełożeniu żaden nie działa to samo czyli doładowanie węgla. Poziom węgla jest cały czas na 99% i w trakcie jazdy zmniejsza się ale nie można doładować. Wydaje mi się ,że coś musi być jeszcze podmienione ale nie wiem co.
Skoro się zmniejsza, to znaczy że doładowujesz. Po prostu te interiory na które podmieniasz nie mają w sobie żadnej animacji która by to obrazowała. Najlepiej podaj skąd masz te interiory i będzie można sprawdzić, a nie bawić się w zgadywanki tak jak teraz.
Zmniejsza się bo węgiel jest spalany ale ni idzie doładować aby utrzymać poziomu węgla w kotle. Z jakiej strony pobrałem te parowozy nie pamiętam ale działają poprawnie jak wcześniej wspominałem . Iteriory mają animacje
znalazłem problem ale dalej nie potrafię go rozwiązać. Kłopot jest z tenderem. Przeszukałem tendery interaktywne działają ale niestety nie pasują do parowozu. Jak zrobić interaktywny tender ? nie zmieniając kształtu starego tendera. <kuid:48366:7> "BR 44 DB Tender Coal"