Wysłany: 12-02-2014, 21:15 Programy do screenshotów
Witam.
Poszukuję dobrego programu do robienia screenshotów z TRSa. Korzystałem z Gregiona ale niestety musiałem go wywalić bo za duży syf mi narobił. Obecnie mam screen hunter jednak podczas gry gdy wciskam klawisz odpowiadający za screenshoty nie ma obrazka z gry tylko z pulpitu.
Może wyjdę na głupka, ale co daje specjalna aplikacja do screenów, porównując do wciśnięcia print screena w czasie gry? Zrzut ekranu to zrzut ekranu... Poza ustawieniem sobie folderu do zapisywania screenów nic więcej nie wnosi
U mnie prt scn nie działa przy włączonym antyaliasingu :D
A co się dzieje przy wyłączonym antyaliasingu? niektóre rośliny, szczególnie nowa trawa FMA wygląda jakby wołała: nie instalujcie mnie więcej :D
Ja używam aplikacji postimage, możesz szybko zaznaczyć interesujący obszar, następnie wyeksportować ten kawałek ekranu jako screen na serwer lub na dysk. Automatycznie wygenerować kod do miniaturki i już. Przydatne gdy się coś z kimś omawia na odległość. Co nie ŻÓŁW? ^^
Ostatnio zmieniony przez Jacek 13-02-2014, 10:53, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 32 razy Wiek: 64 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 13-02-2014, 16:57
Zamiast kombinować z programami, można kliknąć "Prt Scr" i wkleić do programu graficznego (np Infran) + obróbka. Zaraz widać czy screen się udał czy trza go powtórzyć.
Zamiast kombinować z programami, można kliknąć "Prt Scr" i wkleić do programu graficznego (np Infran) + obróbka. Zaraz widać czy screen się udał czy trza go powtórzyć.
Nie zawsze. U mnie po kliknięciu prtsc obraz wklejony do gimpa, czy innego painta jest czarny, za to screeny w folderze z TS2010 wyglądają normalnie, czyli dokładnie na odwrót niż w TC na starym komputerze
Pomógł: 32 razy Wiek: 64 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 14-02-2014, 13:09
Korzeń napisał/a:
Nie zawsze. U mnie po kliknięciu prtsc obraz wklejony do gimpa, czy innego painta jest czarny, za to screeny w folderze z TS2010 wyglądają normalnie, czyli dokładnie na odwrót niż w TC na starym komputerze
U mnie na win 7 64, działa ten sposób na wszystko co jest na pulpicie. Czyli co blaszak to inaczej.
i co trainz to inaczej, co build to inaczej i co patch to inaczej i żeby było ciekawiej co windows to inaczej. I nie żartuję bo przeżyłem wiele na własnej skórze. ;)
Powtórzę się, ale moim zdaniem N3V powinno to drukować na okładce:
Uwaga! Ta gra jest jak Matka Rosja - to więcej niż gra, to stan umysłu.