Wysłany: 10-04-2014, 22:45 dodatki Blodz-a
Witam.
Temacik zakładam, myślę, że się przyjmie :)
W świecie tramwajowym, szczegółowość odgrywa dość dużą rolę. Na moich mapkach tramwajowych zawsze brakowało drogi, która byłaby szeroka na jeden pas. BUSPASY, skręty, osiedlowe uliczki itp. Oczywiście można było nałożyć dwie szerokie ulice na siebie, tak aby były np. 3 pasy, ale nieestetycznie wygląda jak tekstury prześwitują.
Ulice drstacha są świetne. Już nie pamiętam kiedy je zainstalowałem w trainz :P Ale korzystam z nich cały czas. Jak napisałem wyżej nie było w paczuszce drogi na szerokość jednego pasa ruchu. Więc zrepaintowałem drogę - kocie łby, która najbardziej się nadawała i oto efekty:
(trochę się spikselizowało, ale to wina minimalnych ustawień starego kompa)
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 11-04-2014, 08:04
Nieźle, chociaż niewiele tu Twojego własnego wkładu (bo i model i tekstura są Doktora). Natomiast moja paczka dróg zawiera takie wąskie uliczki (w różnych wariantach), aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że nie muszą każdemu pasować ;)
Najważniejsze zaskoczyć. W sensie, żeby w tobie coś zaskoczyło. Też zaczynałem od przerabiania cudzych rzeczy, aż nagle zapragnąłem czegoś swojego... Potem się wpada i tak idzie, idzie, potem leci! Czego i Tobie życzę
Wysłany: 12-04-2014, 15:27
samplaire napisał/a:
Najważniejsze zaskoczyć. W sensie, żeby w tobie coś zaskoczyło. Też zaczynałem od przerabiania cudzych rzeczy, aż nagle zapragnąłem czegoś swojego... Potem się wpada i tak idzie, idzie, potem leci! Czego i Tobie życzę
Jeżeli uda mi się zrobić fotki to będzie fajny projekt :)
dzięki za dobre słowo :)
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Blodz 12-04-2014, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21-04-2014, 21:20
Celowo bez edycji ;)
Tak więc sporządziłem z tego paczuszkę. DrStach nie wydał sprzeciwu, a więc można ją umieścić w DL? Tak, żeby inni budowniczowie mogli z tego malutkiego dodatku skorzystać?
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Blodz 21-04-2014, 21:20, w całości zmieniany 1 raz