Wysłany: 20-10-2008, 16:06 Problem z obrotem kamery
Witam. Gdy w g-maxie chcę obracać obiekt odrazu odechciewa mi się pracy ;(.
Miałem chęć zrobić coś własnego ale ten mankament uniemożliwia mi pracę.
Jaśniej, gdy obracam kamerę obraz robi się biały i nic nie mogę odczytać, jako sterownik mam ustawiony na OpenGL. Na xp tak samo było. Mam geForce 8600GTS 512mb, core 2 duo, vistę ultimate. Rysunek .
Kto pomoże to dziękuję bardzo:)
Ostatnio zmieniony przez mbocian_94 20-10-2008, 16:08, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-10-2008, 16:43
Nie wiem, nie wiem... Hmm... Próbowałeś zmieniać obsługę na DirectX? Może to ma jakiś związek ze sobą. Ewentualnie można spróbować zainstalować na nowo TACSa, może błąd podczas instalacji...
No już lepiej z tym "W", ale jest tylko jeden widok!!! Dlatego spróbuje zmienić sterownik. Co to jest ten sterownik HEIDI czy jakoś tak ;) Zmieniłem sterownik na DirectX i jeszcze gorzej.... jak miałem geForce 4 MX440 to nie było takiego czegoś!!! To przecierz bardzo dobra karta... No cóż będę używał tego "W". Z punktem pomocy jeszcze poczekam. może jeszcze coś wykombinuję. Narazie plusik dla obu ;)
Ostatnio zmieniony przez mbocian_94 20-10-2008, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Wszystko jest teraz ok. Zmieniłem w ustawieniach parę rzeczy (już nie pamiętam ;)) i działa. Wg. mnie najlepsza propozycja pomocy była z tym klawiszem "W" więc dam punkcika.