Potrzebne mi urządzenie, coś odwrotnego do routera wi-fi i nie wiem jak to się nazywa i czego szukać. To chyba się nazywa Acces Point Client:
Jest sobie sieć wifi i jest urządzenie z portem LAN (np TV) i muszę mieć coś, co połączy się z wifi (odbierze sygnał) i wyśle to do portu LAN, z którego kablem pójdzie do TV.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-11-2014, 13:20
Hmm, a nie masz tam w tym TiVi WiFi?
Może lepiej podłącz sobie na porcie USB adapter WiFi od producenta TV (Samsung takie ma, nie wiem jak inni) lub dongla z WiFi (np. Chromecast z Androidem), ew.Raspberry Pi z Linuksem dla majsterkowiczów.
Ostatnio zmieniony przez drstrach 12-11-2014, 13:20, w całości zmieniany 1 raz
Dochtórze, tv ma wifi, ale coś nie tak u mnie w domu, bo tnie jak cholera, a przy okazji chciałem też podłączyć dekoder nc+, który nie ma wifi. Tak więc spróbuję to, co radzi Alana.
[edit]
Tylko muszę znaleźć dziada, co ma więcej niż jeden port sieciowy.
To co podales to routery z funkcja AP client - i jak bedziesz sie bawil to upewnij sie ze sa ustawione w tryb AP client a nie AP router client. Podanego przez ciebie sprzetu w lapkach nie mialam i ciezko mi doradzic co jest co.