Co do 1. pytania - nie ma pojęcia. Chyba się nie da... Nie słyszałem w ogóle o działającej sygnalizacji ulicznej, więc... ale mogę być niedoinformowany.
2. Dość proste; wystarczy wybrać tory tramwajowe bez podsypki/podkładów (przeważnie z dopiskiem "bp") i, jeśli droga nie ma odpowiedniej wyskokości, podnieść odrobinę tor, tak aby był widoczny "na" drodze. Jeśli o to Ci chodziło.
Chociażby ktoś zrobił sygnalizatory dla samochodów, to i tak by się nie zatrzymywały. Jesli byś chciał sam zrobić coś takiego, to musiało by być coś jak przejazd kolejowy (samochody się zatrzymują), a na nim postawić jakieś niewidoczne tory z niewidocznym pociągiem.
_________________ Xfire: ibhso
Steam: haisoxem
Ostatnio zmieniony przez a000 24-10-2008, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 24-10-2008, 16:18
Bodajże na DSL i na jakiejś prywatnej stronie jest zestaw uliczny który pozwala konfigurować takie niuanse, jak ruch drogowy i tramwajowy. Jest to chyba AJS
Ostatnio zmieniony przez mgarkowski 24-10-2008, 16:20, w całości zmieniany 1 raz
Nawet Modula City z http://www.trainzland.net/ nie ma tego bajeru, auta elegancko "przenikają" się z tramwajami na skrzyżowaniach w ostatniej wersji TC 1&2 lite za 9,99zł z Biedronki :)
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 114 Skąd: Poznań
Wysłany: 08-12-2008, 15:48
a propo tego zatrzymywania się samochodów... w trs 2004 są wbudowane takie przejazdy że jak się ustawi taki przejazd to gdy jedzie pociąg samochody się zatrzymują. nie wiem jak to działa ale może dało by to się przenieść na sygnalizacje.
to ze w trs sa przejazdy kolejowe to normalna rzecz.. wiec nie wiem co w tym dziwnego..
a co do AJS... to mozna to wywolac syt. ze tworzy sie skrzyzowanie torow i ulic(kilku) i wszytko dziala...