Jak w temacie, zawsze się dało teraz się nie da, wyskakuje taki o to komunikat jak na załączonym obrazku, dodatkowo wywala coś tam jaconwenter przestał działać...
Prosze o pomoc nigdy nie miałem takiego błędu podczas instalacji Trainz.
Sprawdź, ile masz wolnego miejsca na partycji systemowej. Patch się rozpakowuje do systemowego TEMPa, jak masz za mało miejsca to nie pójdzie. I nieważne,że na partycji trainzowej masz 92356835663458 TB wolnego miejsca, patch i tak mieli na C:
Pomógł: 7 razy Wiek: 110 Dołączył: 21 Lut 2011 Posty: 633 Skąd: Stąd
Wysłany: 16-09-2015, 19:41
Wszelkie patche powinno instalować się na czystą wersję - bez instalowania żadnych dodatków
Polecam skopiować gdzieś folder local, zrobić reinstalację, zainstalować w odpowiedniej kolejności wszystkie łatki i na koniec zaimportować dodatki.
Dla przykładu: zainstalowałem TS2010, pobrałem odpowiednie SP zwracając uwagę na build, łatki się zainstalowały i wszystko ładnie śmiga.
@PMT wiem o co chodzi miałem trochę ponad 360tyś dodatków głownie twoje :D i dodatki do map ect.. Tylko nie rozumiem dla czego nie chcą się wgrać łatki skoro jest miejsce i w ogóle, wyskakuje tylko błąd JAconventer przestał działać łatanie przerwane. A łatki do TS09 są razem z symulatorem na płycie :) p.s gra świeżo po instalacji w tedy dopiero przystępuje do wgrania łatek.
Ostatnio zmieniony przez Wielebny 17-09-2015, 08:06, w całości zmieniany 1 raz
Chciałbym jeszcze dodać, że teraz to w ogóle nie mogę zainstalować łatki gdy nią odpalę resetuje mi się komputer... koplawe pisał do mnie na fejsie aby poprosić kogoś kto by był wstanie wysłać spatchowaną grę na chmurę? bo naprawdę nie wiem już co robić. Komputer czysty po formacie, zawsze wszystko pięknie hulało, dodam że nie wyłącza się z powodu skoku temperatury na procku. Bo to akurat mam ciągle pod kontrolą. Także do was moja prośba.
Może zrób tak. Zrób backup folderu z dodatkami (user), odinstaluj grę. Zainstaluj z płyty. Znajdź w sieci odpowiednią łatkę/łatki. Zaistaluj. Może to zadziała.
Dopiero potem wrzuć na zainstalowany i włączony Content Manager Plus (na jego okno) folder user i wszystkie dodatki zainstalują się na nowo. Oczywiście przy 130tyś możesz spokojnie pójść spać, pójść do pracy, pójść spać i po powrocie może będzie już wszystko zaistalowane. Wtedy, przed uruchomieniem gry, otwórz CMP (content manager plus) i zrób rozszerzoną bazę danych. To również potrwa wiele godzin.