Wysłany: 06-08-2016, 09:18 Plan przejścia z TS2009 do TS2010
Jak w temacie , czy polecacie przesiąść się z 9 na 10, jakie są różnice w tych wersjach gry czy płynność jest lepsza (lepszy engine gry) chciałem się dowiedzieć czy zmiana będzie opłacalna prosił bym o wypowiedź użytkowników którzy posiadają tą wersje gry i są zorientowani.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 901 Skąd: Sierpc
Wysłany: 06-08-2016, 12:59
Moim zdaniem TS2010 jest nieco stabilniejsza (tzn. rzadziej zdarzają się jakieś nieprzyjemne niespodzianki) i ma mniej niedoróbek. Graficznie są porównywalne. Poza tym to Trainz jak każdy, tzn. pewnych mankamentów się nie uniknie.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 06-08-2016, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Oczywiście że były, i że czytałem tylko część uważa że u nich działa a druga część że nie działa , dla tego pytam, jeżeli posiadał bym wiedzę ta temat tej wersji i działających w niej dodatków nie zakładał bym tematu proste.
Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 07-08-2016, 19:41
Tak tylko wtrącę, że dobrze jest nauczyć się naprawiać dodatki jeśli występują jakieś błędy. Sam zostałem niejako zmuszony do tego ubierając się w T:ANE i nie żałuję. Za wyjątkiem pewnych błędów (jak np niewłaściwy KUID) inne błędy są do opanowania
Ja się też nauczyłem naprawiać zaraz jak zacząłem przygodę z TS2009, tylko że czasami niektóre błędy jak się naprawi jedne to wyskakuje seria drugich , albo mialem taki przypadek w TS2004 działał dodatek a w TS2009 już krzyczał na czerwono i błąd dotyczył niewłaściwego nałożenia tekstur czy coś w ten deseń i dałem sobie spokój z tym dodatkiem, później opanowałem gmax i robię już sobie sam dodatki, a wtedy to był jakiś wskaźnik przytorowy ale aktualnie posiadam już swój taki sam, to mówicie że stabilniejsza jest od wcześniejszej wersji i grafika lepsza, to chyba gdzieś postaram się dorwać tą wersję
Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 08-08-2016, 08:57
Na pewno jest lepsza wersja 2010. Tylko nie 2012, która z kolei była zupełnie nieudana Tylko jak już, to czy nie lepiej zainwestować w T:ANE? Zdecydowana większość dodatków działa bez problemu a z tymi co nie, można sobie poradzić. W poprzednich wersjach zawsze miałem trochę błędnych ale ponieważ gra nie protestowała ( były bardziej stabilne), więc nie ruszałem ich. W T:ANE z kolei, szczególnie w pierwszych wersjach, często niewłaściwy dodatek powodował reset gry. To właśnie skłoniło mnie do zgłębienia tematu naprawy. Obecnie mam taki stan, że nie ma żadnego elementu na czerwono, a poza tym ostatnie wydanie 82718 jest już w porządku. Naprawdę polecam!
Z T:ANE jest tylko taki problem że jest drogi. Aktualnie trzeba dać co najmniej 75 złotych, zarówno za wersję pudełkową jak i za wersję na steam.
Jak dowiedziałem się że nie było możliwości dodania sobie -freeintcam (do swobodnego poruszania się po kabinie), to dla mnie to była dyskwalifikacja T:ANE już na starcie.
Teraz już można sobie ten wpis dodać, a patrząc na skriny ekankala i feliga_g na forum auran kusi by sobie T:ANE kupić. Poczekam na jakąś promocję ;)
Jak chcesz jeździć kabinami ADHD działającymi w 100% tak jak zażyczył sobie autor, to zalecam TS2010 :D oczywiście można też miec tane, dla ładnych screenow i dostępu do DLS. Ale moje pojazdy powstają pod 2010. Mam TANE, ale nie mam obecnie czasu i cierpliwości żeby po raz kolejny naprawiać sobie bazę dodatków i opanowywać kaprysy i kruczki TANE.
Podjąłem decyzję kupuję TS10, a TANE to nawet sobie głowy nie będę narazie zawracał , teraz tylko znaleźć sklep gdzie sprzedaje jeszcze TS10 albo ewentualnie OLX.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 08-08-2016, 15:39
W moim odczuciu już wszystko zostało napisane i dalsze wpisy to jest zwykłe nabijanie postów. W związku z tym proponowałbym zamknąć tą maszynkę postów.
W moim odczuciu już wszystko zostało napisane i dalsze wpisy to jest zwykłe nabijanie postów. W związku z tym proponowałbym zamknąć tą maszynkę postów.
Zgadzam się z kolegą ryszard[b] można zamykać.
Ostatnio zmieniony przez Zmiennik115 08-08-2016, 15:47, w całości zmieniany 2 razy