FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak mogę znaleźć część obiektów z Modula City?
Autor Wiadomość
SuchyTapczan17 
świeżak


Dołączył: 04 Lut 2017
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 04-02-2017, 20:06   Jak mogę znaleźć część obiektów z Modula City?

Witam,

Więc moim problemem jest znalezienie części obiektów z mapy Modula City, bo tak naprawdę są, ale tylko na mapie. Nie da się ich po prostu znaleźć!
Więc moim pytaniem jest czy da się je jakoś znaleźć (zależy mi na tym!)
Z góry dzięki za pomoc!
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 211 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4795
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-02-2017, 20:23   

odpal mapę z obiektami MODULA i użyj narzędzia "przechwytywania" obiektów, zobaczysz jak się nazywają
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 34 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 707
Skąd: Sierpc
Wysłany: 04-02-2017, 20:25   

Albo w przeglądarce obiektów zmień "Ocena" na "Nazwa", bo gdy wybrane jest "Ocena" (a tak jest domyślnie) to nie widać obiektów które nie mają przypisanej określonej oceny.
 
 
cebar3 
super user
Map-Maker



Pomógł: 4 razy
Wiek: 13
Dołączył: 16 Paź 2016
Posty: 153
Skąd: Świebodzice Św/Św1
Wysłany: 04-02-2017, 20:47   

@Suchy Hmm... Trudna sprawa powiem Ci. Obiekty te nie pojawiały się w czasach TRS2006 itp., dopiero w TS2009 pojawiły się i można było ich używać. W sumie, chyba na twojej wersji nie da się znaleźć tego typu budynków. No, niestety trzeba sobie poradzić.
P.S Właśnie, w TS2009 jest o wiele większa wersja tego projektu. Nic nie mówię, że musisz kupić TS2009, po prostu mówię. ;-)
_________________
Young Map-Maker
-----------------------------
Strona projektu https://www.facebook.com/WKW2008/
Fakty, screeny i inne. ;-)
 
 
 
Patrol
zaawansowany


Pomógł: 34 razy
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 753
Skąd: PL
Wysłany: 04-02-2017, 20:54   

Obiekty z modulacity były bankowo dostępne w TrainzClassic i jestem tego pewny.

Na forum był kiedyś wątek w którym opisywano jak wykonuje się proces przenosin dodatków wbudowanych (na przykładzie importu dodatków wbudowanych w TRS2006 do TrainzClassic), myślę, że warto spróbować - może i dałoby się obiekty z TC przenieść do TS2009.

Pozdrawiam,

Patryk
 
 
 
SuchyTapczan17 
świeżak


Dołączył: 04 Lut 2017
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 04-02-2017, 21:00   

Co do "przechwytywania" to próbowałem tej funkcji ale nie pomogła...
@Patrol spróbuję nadtym pomyśleć.

A @zolwik @Aikozann @cebar3 także dziękuję za sugestie :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group