FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kupno TRS2006
Autor Wiadomość
pitekman 
świeżak


Wiek: 19
Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2017, 15:01   Kupno TRS2006

Witajcie, miło mi znaleźc się w szeregach tego forum (1szy post) ;-)

Lata temu grywałem w TRSy, a od niedawna postanowiłem się zreaktywować. Ponieważ nie mogłem znaleźć klucza sprzed lat zaopatrzyłem sie w tą "inną" wersję. TRS2006 daje mi dużo zabawy, więc postanowiłem raz jeszcze nagrodzić autorów kupnem gry (+ nieukrywajmy planet auran jest konieczny). Jednak z tego co widzę nie można jej kupić elektronicznie u wydawcy, potwierdzicie to? Czy pozostaje mi jedynie kupno klucza od kogoś?
_________________
Jeśli ktoś interesuje się lotnictwem, w zamian za rozmowę o kolei mogę odpowiedzieć na wszelkie interesujące go pytania od kuchni ;-)
 
 
 
ryszard
znawca



Pomógł: 96 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3313
Skąd: Opole
Wysłany: 17-03-2017, 16:36   

Jak chcesz się bawić tą grą, to kup TS 2010. Z tego co pamiętam jest jeszcze do dostania. Będziesz miał większe możliwości choćby lokomotywy Adama (najlepsze do jazdy kabinowej) , czy mapy robione przez Jamala pod 2010. 2006, to zamierzchła przeszłość.
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4580
Skąd: Warszawa

Wysłany: 17-03-2017, 20:22   

Kup taką wersję jaka Ci najbardziej odpowiada. Im nowsza tym bardziej rozwojowa, z tym że wiele dodatków przygotowanych pod starsze wersje może wymagać drobnych poprawek (niektóre nawet nie takich drobnych).
_________________
www.wgk.cal.pl
 
 
 
pitekman 
świeżak


Wiek: 19
Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-03-2017, 12:19   

Kupiłem TS2010 za zdźierczą kwotę 10zł - dzięki za pomoc ;-)
_________________
Jeśli ktoś interesuje się lotnictwem, w zamian za rozmowę o kolei mogę odpowiedzieć na wszelkie interesujące go pytania od kuchni ;-)
 
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 34 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 707
Skąd: Sierpc
Wysłany: 18-03-2017, 16:35   Re: Kupno TRS2006

pitekman napisał/a:
(...) nieukrywajmy planet auran jest konieczny (...)

Akurat posiadanie TRS2006 nic nie pomoże w kwestii dostępu do planet auran (DLS), bo tak się składa że "autorzy", albo raczej wydawcy, prowadzą politykę sukcesywnego zaprzestawania wspierania starszych wersji gry, stopniowo uniemożliwiając ich posiadaczom pobieranie dodatków z DLS. Z tego co wiem to obecnie już nawet posiadanie TS2010 nie zapewni dostępu do DLS (co najwyżej jeszcze przez krótki czas), a co dopiero TRS2006. Ta gra przestała być wspierana już dawno, a posiadanie jej klucza nie pozwoli na dostęp do DLS.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 18-03-2017, 16:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 223 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3569
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 18-03-2017, 19:39   Re: Kupno TRS2006

Aikozann napisał/a:
Ta gra przestała być wspierana już dawno, a posiadanie jej klucza nie pozwoli na dostęp do DLS.


True. Wymagany jest TS12 z ostatnim servicepackiem albo New Error. Oczywiście posiadanie wspieranej wersji (czyli TANE albo 12) zezwala na dostęp w niższych wersjach. Żółwiowi chodzi 2010 bez TS12 ale to albo niedopatrzenie N3V albo Rzuf ma zwyczajnego fuksa i mu działa. Do czasu :-P
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
kilanziom
znawca
Maniak


Pomógł: 105 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 4580
Skąd: Warszawa

Wysłany: 18-03-2017, 19:58   

Ja mając do niedawna najwyższą wersję TRS2006 mogłem bez problemu wykorzystywać zasoby DLS. Nie mogłem natomiast uploadować od wielu lat bo tam ograniczyli dla wyższych numerów build.
_________________
www.wgk.cal.pl
 
 
 
pitekman 
świeżak


Wiek: 19
Dołączył: 17 Mar 2017
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-03-2017, 20:40   

Hmm, ciekawe jest, że wszyscy mamy tu odmienne doświadczenia. Zaprzyjaźniłem się z TS2010 i dostęp do DLS... mam. I tak nie chodzi mi o jakiś surfing a o pojedńcze kuidy, których w sieci nie ma (chociaż wiele takich jest wbudowanych w TS2010, a w TRS06 ich nie było) a poprzez CMP można je uzupełnić. Dziwi mnie jedynie prędkość pobierania w CMP rzędu 40kB/s, może to właśnie to ograniczenie dostępu starej wersji :shock:

W każdym razie, każdemu kto nad wyborem TS2010 myśli - polecam. Grafika bez porównania, tabor świetny, zarówno Husarz o wadze kilkunastu mb, jak i loki w standardzie ADHD 8-)
_________________
Jeśli ktoś interesuje się lotnictwem, w zamian za rozmowę o kolei mogę odpowiedzieć na wszelkie interesujące go pytania od kuchni ;-)
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 211 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4795
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18-03-2017, 21:20   

pitekman napisał/a:
Dziwi mnie jedynie prędkość pobierania w CMP rzędu 40kB/s, może to właśnie to ograniczenie dostępu starej wersji :shock:


To jest normalne od pierwszej wersji Trainza, jeśli chce się mieć wyższą prędkość to się kupuje "bilecik"
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 223 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3569
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 19-03-2017, 10:15   

40kB/s "na gapę" to i tak dużo, oficjalnie te serwery kapią 5-6kB/s. Czasem im się zdarzy gest i idzie szybciej - prawdopodobnie jak nikt nie ściąga SpeedPatykówWKupieKangura po 300GB 1 gałązka :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group