FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przeniesienie dodatków
Autor Wiadomość
KADZIO91
user


Wiek: 36
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 72
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 30-11-2017, 08:48   Przeniesienie dodatków

Witam
Mam takie pytanie odnośnie przeniesienia dodatków(mapy i tabor) z polskiej wersji ts12 do angielskiej nie wiem gdzie ich szukać i jak do tego podejść żeby to działało :shock:
Z góry dziękuję za pomoc
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 223 razy
Wiek: 41
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3569
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 30-11-2017, 09:07   

Skopiuj/przenieś cały folder Local, potem rozszerzona naprawa bazy.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 22.12.2016
 
 
 
KADZIO91
user


Wiek: 36
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 72
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 01-12-2017, 09:27   

Witam
Skopiowałem folder local w końcu "przemieliło" i tabor jest :-)
A jeszcze mam pytanie odnośnie map które tworzę i ich zapisów w którym folderze ich szukać?
Ostatnio zmieniony przez KADZIO91 01-12-2017, 09:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 211 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4795
Skąd: Wrocław
Wysłany: 01-12-2017, 10:36   

A czytasz czasem instrukcję do tego co używasz? Jest taki magiczny program jak cmp
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
KADZIO91
user


Wiek: 36
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 72
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 01-12-2017, 10:43   

Witam
Jak bym wiedział jak to zrobić to bym nie pisał, a forum jest chyba po to żeby pomagać takim jak ja którzy się na tym kompletnie nie znają.
Czy może jestem w błędzie?
 
 
MalignusPL
trainz


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 367
Skąd: Warszawa

Wysłany: 01-12-2017, 11:37   

To w celach edukacyjnych otworz CMP, znajdz swoja mape i ppm otworz sobie lokalizacje pliku. Przy okazji nauczysz sie dwoch rzeczy:

gdzie cmp trzyma Twoja mape, jak mozesz ja przeniesc do innego trainza. To samo potem powtorz dla sesji. Alternatywnie mozesz sobie wyeksportowac do cmp i zainstalowac jak kazdy inny dodatek.

I tak, forum jest od szukania pomocy, przy zalozeniu, ze ktos wykonal minimum wysilku, a akurat procedura przenoszenia dodatakow jest latwa do odnalezienia i to nie tylko dla tej wersji trainza, ktora posiadasz.
Ostatnio zmieniony przez MalignusPL 01-12-2017, 11:39, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group