FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
lagi przy wczytywaniu mapy
Autor Wiadomość
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 216 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 4914
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-04-2018, 22:14   lagi przy wczytywaniu mapy

na początek:
TS2010

Karta graficzna: GeForce GTX 1050
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU @ 2.50GHz
Pamięć: 8 GB RAM (użyteczne 7.89 GB RAM)

i teraz opis problemu:

w pewnym miejscu mapy, mapa tak jakby się nie wczytuje. po obróceniu i najechaniu kamerą z drugiej strony jest lepiej.
więcej na filmie.
https://youtu.be/l6WXeo0cBoo

Może ktoś coś wie czym to może być spowodowane?

Dodam jeszcze że zrobiło się to nagle, bez żadnych zmian na mapie
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
Ostatnio zmieniony przez zolwik 27-04-2018, 23:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy



Pomógł: 48 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1476
Skąd: Lubin
Wysłany: 28-04-2018, 07:52   

Ten sam efekt co w Chojnicach Magnusa. Chociaż tam psuło się tylko w widoku kabinowym - i znikały obiekty i teren już wczytane, kiedy miał wskoczyć wyższy poziom LOD. Ciekawe... Tam podejrzewaliśmy uszkodzenia terenu spowodowane wielokrotnym łączeniem i konwersją między wersjami Trainz, ale Lublin? Dziwne.
_________________
Na warsztacie:
Ty2, EU07,ET22v2,SM/SP/SU42
wydane:
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46

http://adamstan-trainz.pl/
Ostatnio zmieniony przez adamstan 28-04-2018, 07:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Jędrek25 
user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 14
Dołączył: 10 Paź 2017
Posty: 85
Skąd: Poznań Dębiec
Wysłany: 28-04-2018, 08:22   

U mnie zdarza się to samo na mojej mapce, może jest to spowodowane rozmiarem mapy.
Ostatnio zmieniony przez Jędrek25 28-04-2018, 08:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Aeronlight 
nowy


Pomógł: 2 razy
Wiek: 21
Dołączył: 23 Maj 2017
Posty: 20
Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-05-2018, 10:53   

Miałem podobny problem na swojej mapie, i było to spowodowane jednym obiektem spline ,którego miałem po prostu za dużo nawalone i gra nie dawała już rady wczytywać mapy. Specyfikacja komputera podobna do Twojej więc to na pewno nie wina sprzętu.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group