FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: RBach
02-10-2018, 19:37
TrainzUpload
Autor Wiadomość
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 28-06-2017, 21:27   TrainzUpload

Witajcie :)

Ostatnio na SB wspominałem o nowym projekcie dotyczącym ładowania plików "na godziny" :) Minęło kilka dni (w momencie kiedy to pisałem prace już były zaawansowane) i dziś mogę wam zaprezentować kolejny serwis który mam nadzieję komuś się przyda.

Przedstawiam wam TrainzUpload.pl ==> http://trainzupload.pl/ :)

Serwis jest skierowany do osób które potrzebują "na chwilę" wrzucić niewielki plik i dać innej osobie lub kilku osobom link do niego. "Chwila" oznacza 2 dni lub 48 godzin. Potem następuje deaktywacja linku a plik jest automatycznie usuwany.

Po załadowaniu pliku otrzymacie link do pliku, link do usunięcia go przed czasem - tutaj podobnie jak na TrainzImage.pl. Można też zabezpieczyć plik na hasło dzięki czemu po podaniu hasła będzie możliwe pobranie pliku.

Akceptowalne rozszerzenia plików:
- .zip
- .rar
- .7z
- .gz (gzip)
- .xls (excel)
- .ppt (powerpoint)
- .pps (powerpoint)
- .doc (word)
- .pdf
- .gif
- .jpeg
- .jpg
- .png
- .txt (format notatnika systemowego)

Nie ma możliwości ładowania plików video, mp-trójek, mp-czwórek, plików wykonywalnych .exe i kilku innych które mogą narobić problemu. To znaczy można w/w pliki spakować do .zip i wtedy nie będzie problemu.

Całość jest oczywiście za darmo, nie wymaga rejestracji, logowania, podawania maila, numeru buta i innych części ciała :)

Na pewno każdy szybko zauważy że serwis nie jest do końca w języku rodzimym. Proste zwroty udało mi się przetłumaczyć. Tych nieco trudniejszych nie chcę przy tłumaczeniu zepsuć. Jeżeli jest ktoś chętny kto zna bardzo dobrze język angielski to przyjmę pomoc przy tłumaczeniu. Nie ma tego dużo, na godzinkę może dwie roboty.

W razie pytań jestem oczywiście do dyspozycji.

Podziękowania dla Tomka z Sixwishlist.com za pomoc w uruchomieniu serwisu.

Dział chyba dobry, w śmietniku nie można zakładać nowych tematów :D

Pozdrawiam

Pawel_15 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 29-06-2018, 19:19   

Z dniem wczorajszym serwis został zamknięty.
W bliżej nieokreślonej przyszłości funkcje TrainzUpload.pl przejmie TrainzImage.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi