FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Test sprzętu do Trainza
Autor Wiadomość
Peeet2005 
trainz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 371
Skąd: Kraków
Wysłany: 22-07-2018, 08:20   Test sprzętu do Trainza

Witam!
Na stronie Auranu znalazłem test przydatności sprzętu do nowych wersji Trainza. Z góry uprzedzają, że nie będzie lekko ale póki co jeszcze mój komp jakoś da radę ;-)
Wyniki testu:
UserBenchmarks: Game 46%, Desk 76%, Work 48%
CPU: Intel Core i5-4690K - 81.8%
GPU: Nvidia GTX 960 - 42.2%
SSD: GOODRAM 240GB - 93.6%
SSD: Adata Premier SP550 240GB - 88.5%
HDD: Toshiba P300 2TB - 88.5%
HDD: WD Black 640GB (2008) - 53.3%
RAM: Kingston KHX1866C10D3/4G KHX1866C9D3/4GX KHX1866C10D3/4G KHX1866C9D3/4GX 16GB - 61.5%
MBD: Gigabyte GA-H87-HD3

Jak było napisane "Ogólnie rzecz biorąc ten komputer spełnia oczekiwania" ale jak widać trzeba by pomyśleć nad zmianą karty graficznej. Wg mnie jednak nie jest tak źle i póki co można jeszcze pojeździć. Aktualnie gram na monitorze 29" w rozdzielczości 2560x1080 i nie odczuwam jakichś problemów z płynnością. Nie mam oczywiście wszystkich ustawień na max ale na High i to wystarcza :-)
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Stacja Bąk



Pomógł: 58 razy
Wiek: 28
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1789
Skąd: Bąk (Bk, Bk1)
Wysłany: 22-07-2018, 13:49   

U mnie wyszło coś takiego => www.userbenchmark.com/UserRun/9840715

Wymagania pod Ultra w nowej wersji gry będą naprawdę spore. Zastanawiam się tylko czy na Ultra na przedstawionych na stronie wymaganiach pójdą tylko wbudowane mapy czy będzie można samemu odpalić jakiś większy projekt wykorzystujący 100% mocy gry.
 
 
 
Peeet2005 
trainz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 58
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 371
Skąd: Kraków
Wysłany: 23-07-2018, 10:24   

No jest to ciekawe jak te wymagania wzrosną, ale wydaje mi się, że ten test wskazuje dokładnie gdzie są jakieś braki. W moim przypadku to nawet na najtrudniejszych odcinkach tras procesor nie jest obciążony nawet w 50% podczas gdy grafika ledwie dyszy na 99% a z 2 GB dostępnej pamięci jest użyte 3/4. Być może GTX 1070 z szyną co najmniej 192 bity (a najlepiej 256) byłoby to tak w sam raz na chwilę obecną. Żeby tylko te ceny kart graficznych nieco skurczyły się ....... :-P
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group