FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Lokomotywy i wagony
Autor Wiadomość
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 24-03-2019, 16:55   Lokomotywy i wagony

Jeżeli kupie TRS19 to które lokomotywy i wagony mi będą działać?
Ostatnio zmieniony przez Tomasz.L 24-03-2019, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Korzeń 
znawca



Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1421
Skąd: Knurów
Wysłany: 24-03-2019, 20:19   

Kompatybilne z TRS19
_________________
kuid:394491 - folder z dodatkami / my all content
 
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 24-03-2019, 21:59   

Korzeń napisał/a:
Kompatybilne z TRS19


No, dobrże ale które PKP lokomotywy są kompatiybilne w TRS2019?

EP09,08
EU06,07
EN57
SP 42
 
 
 
SimonGR
trainz
Generally


Pomógł: 36 razy
Wiek: 22
Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 303
Skąd: Zabrzeg
Wysłany: 24-03-2019, 22:35   

Na razie nikt nie stworzył polskiego taboru pod TRS2019, ale starsze dodatki powinny działać, choć mogą czasami wymagać naprawy.
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 52 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 853
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-03-2019, 08:23   

Tabor jest, pesoszroty, parograty, Br119, EU43... Jednego co brak, to użytkowników TS 2019. :-P

Edyta:
A tak na poważnie, wszystko będzie działać, oczywiście mogą zdarzać się błędy ze względu na rygorystyczne wymagania CDP (nie pobłaża żadnym odstępstwom od reguł) i to co przechodziło w TS2010 nie przejdzie w TS2019.
Jedyna różnica to tragiczny wygląd dodatków ze względu na zmianę sposobu wykorzystania (obróbki?) światła.
Ostatnio zmieniony przez rysztur 25-03-2019, 08:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 25-03-2019, 18:20   

Kupiłem kiedzś TRS2006, ale problem polega na tym, że nie działa na Windows 10 i teraz zastanawiam się, czy mam kupić TRS2019. Dziękuje za info.
Ostatnio zmieniony przez Tomasz.L 25-03-2019, 18:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Kamil
znawca
Miedziak ;]


Pomógł: 78 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2161
Skąd: Lubin/Katowice
Wysłany: 26-03-2019, 16:51   

Polecam kupno TS2010, do tej wersji jest mnóstwo dodatków oraz bezproblemowo działa tabor ADHD od Adamstana w tej wersji.
_________________
ZNTK Katowice
MrStokerPL movie
ZNTK Katowice v2
 
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 26-03-2019, 18:15   

Kamil napisał/a:
Polecam kupno TS2010, do tej wersji jest mnóstwo dodatków oraz bezproblemowo działa tabor ADHD od Adamstana w tej wersji.


I będzie działać w systemie Windows 10?
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Człowiek Bąk


Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 1820
Skąd: Bąk, Bk1
Wysłany: 26-03-2019, 20:07   

Bez problemów.
 
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 27-03-2019, 17:41   

Pawel_15 napisał/a:
Bez problemów.


Paczyłem po sklepach i problem jest kupić TRS 2010 :-( Mam ale szanse kupić TRS 2009. Też będzie działać na systemie Windows 10?

Uwaga: Już pisałem że mam TRS 2006 i niedziała na systemie Windows 10. A TRS 2009 chyba niebędzie taka różnica.???


Jeśli masz doświadczenie z Windows 10 i TRS Simulator 2009, napisz do mnie. Dziękuje
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 226 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5029
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-03-2019, 19:27   

na windows10 działają wszystkie trainzy.
U mnie na 2010 odpalałem 2004,2006,TC,2010.
Na jakich systemach działa gra masz napisane w wymaganiach, które są ogólnodostępne.

Lokomotywy ADHD są zrobione do 2010 więc mogą nie działać w 2009
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
T448p 
nowy


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Mar 2016
Posty: 46
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 27-03-2019, 20:42   

zolwik napisał/a:
Lokomotywy ADHD są zrobione do 2010 więc mogą nie działać w 2009

Pod TS2009 ADHD też działają, pod warunkiem, że masz Service Pack 4
_________________
-"Janek, ty coś licho dymosz"
-"Stara nie narzeka, przecież ładnie dmucha ta tamarka"
 
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 27-03-2019, 21:16   

zolwik napisał/a:
na windows10 działają wszystkie trainzy.
U mnie na 2010 odpalałem 2004,2006,TC,2010.
Na jakich systemach działa gra masz napisane w wymaganiach, które są ogólnodostępne.

Lokomotywy ADHD są zrobione do 2010 więc mogą nie działać w 2009



To ciekawe. Nie wiem dlaczego, ale TRS 2006 w Windows 10 64bit mnie zawiesza. Dlatego szukam nowszej wersji, w której wszystko będzie działać.


Gra:

Windows: zalecane - 98/Me/2000/XP, 1GB RAM
Procesor: zalecane - Pentium IV 2,0GHz lub równorzędny
Karta grafyczna; zalecane / 3D, 128NB VRAM klasz NVIDIA GeForce

Mój komputer ma o bardzo więcej niż gra wymaga.
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 226 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5029
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27-03-2019, 21:17   

Co znaczy ze się zawiesza?
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT http://sdrv.ms/MO7RX9
 
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 27-03-2019, 22:00   

zolwik napisał/a:
Co znaczy ze się zawiesza?


No, niewiem teraz jak bym to wyjaśnił. Cały symulator zawiesza się. W grze nie możesz nic zrobić. Uruchomić grę lub nawet pobierać pliki. Miałem członkostwo opłacane przez miesiąc i niedałosie y tego korzystać. :-(

Próbowałem zrobić może 10 razy przeinstalacje i niepomogło. Jeszcze próbowałem tą grę uruchomić na drugim kompu gdzie jest system Windows 7 32bit i tak samo. Póżniej już ztego zrezignowałem.
 
 
 
pietrek
znawca



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2032
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 28-03-2019, 22:38   

Tomasz.L napisał/a:
zolwik napisał/a:
Co znaczy ze się zawiesza?


No, niewiem teraz jak bym to wyjaśnił. Cały symulator zawiesza się. W grze nie możesz nic zrobić. Uruchomić grę lub nawet pobierać pliki. Miałem członkostwo opłacane przez miesiąc i niedałosie y tego korzystać. :-(

Próbowałem zrobić może 10 razy przeinstalacje i niepomogło. Jeszcze próbowałem tą grę uruchomić na drugim kompu gdzie jest system Windows 7 32bit i tak samo. Póżniej już ztego zrezignowałem.


A nie ma rozszerzonej naprawy bazy danych? To tak wygląda jakby się gra zawiesiła - nic się nie dzieje i nic nie można zrobić, choć u mnie był - jest widoczny pasek postępu. Na forum było dużo o tym pisane. Być może to o to chodzi?
 
 
Kamil
znawca
Miedziak ;]


Pomógł: 78 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 2161
Skąd: Lubin/Katowice
Wysłany: 28-03-2019, 23:10   

Podaj swoją specyfikację komputera PC lub laptopa.
_________________
ZNTK Katowice
MrStokerPL movie
ZNTK Katowice v2
 
 
 
Tomasz.L 
nowy


Dołączył: 19 Wrz 2016
Posty: 17
Skąd: Praha
Wysłany: 21-04-2019, 11:02   

Kamil napisał/a:
Podaj swoją specyfikację komputera PC lub laptopa.


Dobra, ten temat już niema nic spólnego z TRZ2019, to przechodze do oddziału TRZ2006.
Ostatnio zmieniony przez Tomasz.L 21-04-2019, 11:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
RBach 
znawca
Toromistrz



Pomógł: 249 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 3824
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 21-04-2019, 11:25   


#Admin:
Panowie, przypominam, tytuł działu to TRS2019. O 2006 dyskutujemy w dziale dotyczącym 2006.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 18.04.2019
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 76 razy
Wiek: 49
Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 3081
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 15-05-2019, 13:33   

Wracając do oryginalnego pytania.

Większość rzeczy powinna działać w TRS19, nie działaja na pewno lokomotywy ADHD, próbowałem na to zaradzic bezskutecznie.

Jeśli chodzi o wybór wersji Trainza. Ja bym nie szedł w starocie typu TS2010, ani nawet TS12. Po co inwestować w program, który muli tylko? TANE (które będzie dostepne w weekend za 8 dolarów w sklepie N3V lub na steamie) lub TRS19. Po kilku miesiącach w TRS19 nie zamieniłbym tej wersji na TANE ze względu na oświetlenie. Wydajność i stabilność obu jest podobna. W TRS19 masz dodatkowo dużo większe możliwości do wiernego odtwarzania rzeczywistości typu tłuczeń, zagniecenia itp. Ostatnio włączyłem na chwilę TS12 - po pierwsze włącza się 100 razy dłużej, mapy ładują się 1000 razy dłużej, co jakiś czas są lagi, pokaz slajdów - ta sama mapa na TANE lub TRS19 śmiga dużo płynniej. Nie mówie już o wyszukiwaniu rzeczy w geodecie. Spróbuj scrollowanie taboru w TS12 i porównaj z TANE. Szlag może trafić w przypadku tej starszej gry.

Owszem, jest parę rzeczy, które nie działają w TRS19, ale czasem prosty zabieg może je naprawić. Masz tu nas po to, zebysmy pokierowali, gdy będziesz potrzebował pomocy. Nie ma złudzeń, czy TS2010, czy TANE czy TRS19 i tak bedziesz musiał nauczyc sie poprawiać starsze dodatki, więc lepiej od razu pójść w coś nowszego. Mówi Ci to człek, który zjadł zęby na poprawianiu dodatków.

Jeśli masz słabszy komp, to TANE czy TRS19 pójdą bez problemu, tyle, że bez nowocześniejszych wodotrysków. Ale skoro wygląd TS2010 lub TS12 Ci odpowiada, to z minimalnymi ustawieniami w TANE lub TRS19 otrzymasz to samo, tylko nie będzie mulić.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
Ostatnio zmieniony przez samplaire 15-05-2019, 13:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group