FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
problem z mapami
Autor Wiadomość
robos223 
świeżak

Wysłany: 14-07-2023, 17:10   problem z mapami

jak wczytuje dowolną mapę to tory mi się pojawiają jako białe przerywanę kreski może ktoś pomóc? przykład linia 143 fragment

rysztur
znawca

Wysłany: 14-07-2023, 17:19   

Skompletuj WSZYSTKIE dodatki do map. Nie ma co tu więcej mówić.

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 14-07-2023, 18:11   

Młody jesteś to ci dopowiem, że po prostu brakuje ci torów i trzeba je doinstalować. Pewnie nie wiesz jakie to mają być te tory, bo to nie jest obojętne i trzeba wyszukać właściwe. Nie jest to czasem łatwe bo nigdzie nie jest wykazane. To znaczy jest gdzieś tam w configu ale nie tak do końca. Ja sprawdziłem u siebie tę mapę 143 i tam jest bardzo dużo różnych torów zastosowanych. Najlepiej ściągnij te mapy jeszcze raz ale kompletne ze wszystkimi dodatkami. Jak nie dasz rady to daj znać :-)

ryszard
znawca

Wysłany: 14-07-2023, 18:36   

Jest takie coś jak CMP. Znajdujesz tam swoją mapę klikasz na nią PPM, pokazuje się lista z której wybierasz "wyświetl zależności", klikasz na to PPM i rozwija się lista wszystkich dodatków tzn. te co masz, te co błędne, te które są na DLS oraz te które trzeba sobie znaleźć. Te są oznaczone jako <nieznany dodatek> i szukamy je najpierw w wujku Google. Tutaj nie ma gotowych map podanych na tacy, a jak chcesz podane, to mapy z Aurana. Niestety jest jeden ból nie są to polskie trasy i polski tabor na nich nie istnieje.
Ostatnio zmieniony przez ryszard 14-07-2023, 18:37, w całości zmieniany 1 raz  

pietrek
znawca
2004;2006;2010;T ANE

Wysłany: 17-07-2023, 18:30   Re: problem z mapami

robos223 napisał/a:
jak wczytuje dowolną mapę to tory mi się pojawiają jako białe przerywanę kreski może ktoś pomóc? przykład linia 143 fragment

Witam.
Czuję się wywołany do tablicy: Linia 143 fragment było zaczęta w wersji gry 04 i przez 06 skończona 2010. Wraz z mapą były upublicznione trzy paczki wsporcze z dodatkami - bardzo długo trzymała je na swoim serwerze Wiedźma, były jeszcze na którejś innej stronie ale w tej chwili nie pamiętam już u kogo. Mapa bazuje na dodatkach polskich twórców z przestrzeni 6 lat (albo i lepiej). Tory głównie drStracha.
Obecnie nie mam już 2010 zainstalowanej ale jeżeli gdzieś w domu znajdę jeszcze płytki z tymi paczkami wsporczymi to może udałoby się je przesłać.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu