FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przygarnie ktoś stare Trainz'y? :)
Autor Wiadomość
Aikozann
zaawansowany

Wysłany: 16-08-2023, 20:53   Przygarnie ktoś stare Trainz'y? :)

Ostatnio robiłem trochę porządków, i wygrzebałem trochę starych gier, których od dawna już nie używam. Są wśród nich m.in. stare wersje Trainz: Trainz Railroad Simulator 2004, Trainz Railroad Simulator 2006 i Trainz Simulator 2009 (wszystkie to pudełkowe wersje, oryginalne polskie wydania na płytach, zakupione w polskich sklepach; instalowanie odpowiednich Service Pack'ów już we własnym zakresie ew. nowego właściciela; na tym Forum chyba mie muszę pisać co jest czym i z czym to się je :-P ).
Jako że nie używam ich już od dawna, i nie planuję już do nich wracać (mam obecnie TS2010 EE b. 49933, i przymierzam się do przesiadki na T:ANE, a dostępność map i dodatków do starszych wersji Trainz staje się wraz z upływem czasu coraz gorsza), a same gry obecnie u mnie zajmują jedynie miejsce i tylko się kurzą, pomyślałem że może komuś innemu się przydadzą. Może ktoś z jakichś przyczyn poszukuje starszych wersji, albo np. chciałby sprezentować je np. jakiemuś siostrzeńcowi/kuzynowi/itp./itd. zainteresowanemu tematyką kolejową, albo z jakichś innych przyczyn byłby nimi zainteresowany.
Nie chcę ich wyrzucać, ze względu na sentyment którym je darzę. Wolałbym przekazać je komuś w dobre ręce, kto mógłby zrobić z nich jakiś lepszy użytek niż ja obecnie.
Nie chcę za bardzo bawić się w wystawianie ich na popularnych serwisach aukcyjnych czy ogłoszeniowych, bo nie mam czasu na zabawę w sprzedawcę, a ze względu na wiek i ograniczoną przydatność tychże gier, myślę że potencjalny zysk z ich odsprzedaży nie jest warty wkładania w to dodatkowego czasu i pracy. Stąd też powiedzmy że umowna cena to symboliczne 5 zł na browara + pokrycie kosztów wysyłki (nie zamierzam rzecz jasna dokładać do tego interesu; ew. odbiór osobisty we Wrocławiu też wchodzi w grę, ale ze względu na brak czasu wolałbym wysłać). Negocjować można, choć nie bardzo jest tu już z czego schodzić. Można osobno, można wszystkie trzy. Oczywiście kto pierwszy, ten lepszy. Dodatkowo, zastrzegam sobie prawo do długiego czasu oczekiwania na ew. wysyłkę, nawet do kilku tygodni (przez większość czasu przebywam w innym miejscu niż te w którym znajdują się wspomniane gry, i jak ktoś pechowo trafi, to może się zdarzyć że będzie musiał poczekać np. 5-6 tygodni aż się tam pojawię; poza tym ze względu na niedostatek wolnego czasu, mogę nie mieć czasu zlecić wysyłki), dłuższego czasu oczekiwania na odpowiedź, a jakikolwiek transfer środków wyłącznie tradycyjnym przelewem bankowym (nie mam czasu bawić się w bliki, paypale, wysyłki za pobraniem, i inne takie-takie), i tylko z góry (przedpłata). Wysyłka preferowana Pocztą Polską (mam blisko domu, więc tak mi najwygodniej). Wszystko inne na własne ryzyko i koszt. Jak coś to kontakt przez PW.

Być może za jakiś czas będzie jeszcze Trainz Simulator 2010 Engineer's Edition do odstąpienia w podobny sposób, ale to dopiero jeśli/kiedy przesiądę się na T:ANE, skąd też nie wiadomo jeszcze czy i kiedy. Miałem jeszcze kiedyś Trainz 1.4, ale już odstąpiłem komuś innemu. O inne stare gry też można ew pytać, choć nie posiadam zbyt wielkich zbiorów.
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 16-08-2023, 21:04, w całości zmieniany 2 razy  

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 17-08-2023, 11:47   

Dodałbym tu jeszcze na użytek potencjalnych nabywców, że Trainz generalnie nie jest "sprzedawalny" - nr seryjny jest przypisany do konkretnego usera, więc w tym przypadku szczęśliwy nabywca dostanie login i hasło... do konta sprzedawcy (na auranie), bo inaczej nie będzie to działać. I wszelkie mapy stworzone w tak odpalonej grze będą miały KUID Aikozanna.
To tak dla uściślenia, żeby potem nie było niespodzianek.
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 18.07.2022

Odpowiedz do tematu