Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 19-05-2026, 12:46 Wadliwe dodatki
Witam!
Ostatnio sprawdzałem sobie stan dodatków w moim TRS22 i wyszło mi niestety sporo wadliwych. Niektóre dałem radę naprawić, niektóre wykasowałem ale niektóre właśnie ani to ani to. Tzn naprawić nie potrafię a wykasować nie da się. No naprawdę opcja kasowania jest nieaktywna.
Dla przykładu:
<kuid2:354694:2852003:1> UZ_Jun_wz_sbr_1L - opisany jako Packaged Faulty.
Być może to, że coś tam jest chyba spakowane nie pozwala na usunięcie, ale nie wiem o co w tym chodzi. Byłbym wdzięczny za podpowiedź co z tym można zrobić.
I druga sprawa związana poniekąd z tymi wadliwymi czy brakującymi dodatkami. Gdy chcę właśnie wykasować hurtowo brakujące dodatki z poziomu geodety to program wypada do pulpitu. Jesli tych dodatków do kasowania jest kilka to jeszcze to działa ok, ale gdy już jest kilkanaście to już za dużo i błyskawiczny reset. Ta sama operacja w TRS19 działa bez zarzutu!
Wszystkie "packaged" albo"built-in" można "naprawić" poprzez revert to original z prawokliku. Packaged to taki dodatek jak wbudowany (built-in) ale został dostarczony z jakąś mapą "z pakietu" a nie w bazowej grze.
Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-05-2026, 17:42
No niestety ale nie ma tak lekko :) Ta opcja jest nieaktywna, podobnie jak i pozostałe typu Revert. Pisałem do autora tych dodatków i odpisał mi nawet szybko:
" Treści wbudowanych w grę nie można usunąć. Musi być aktualizacja DLS. Polecam pobrać najnowszą wersję dodatków, a zwłaszcza najnowszą wersję bibliotek, z których korzystajS."
Sprawdziłem i faktycznie są jakieś nowe wersje tych dodatków. Po ściągnięciu te stare to już są Obsolete a nowe są OK :)