Witam. Posiadam tekstury "Budynia" bardzo wysokiej jakości, więc postanowiłem zrobić repaint. No ale wiecie jaki jest problem (gniazda ukrotnienia) Postanowiłem teksturę odpowiedzialną za te gniazda po prostu, zrobić przeźroczystą, ale wszystko wyszło bokiem. Widzę, że jedyną możliwością, jest grzebanie w pliku *gmax, którego nie mam. Więc pytanie do Was - czy jest jakaś inna możliwość usunięcia tych gniazd, bez ingerencji w kształt loka, a jak nie, to czy jest jakiś konwetner z pliku *im, do pliku *gmax. Dodam, że chodzi o model HDM....
Było to już wałkowane wielokrotnie... nie ma możliwości usunięcia tych gniazd bez ingerencji w model, i nie ma także "konwertera" z .im na .gmax . Jedyny sposób to zrobienie modelu od nowa, albo uzbrojenie się w cierpliwość i poczekanie na to aż go wydam :P
_________________ www.14d40.pl - Sklep Miłośnika Kolei
www.trainzmarket.com - Dodatki do Trainz
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
Było to już wałkowane wielokrotnie... nie ma możliwości usunięcia tych gniazd bez ingerencji w model, i nie ma także "konwertera" z .im na .gmax . Jedyny sposób to zrobienie modelu od nowa, albo uzbrojenie się w cierpliwość i poczekanie na to aż go wydam :P
yyy ... tego czy było to wałkowane czy tego czy nie ma możliwości wywalenia tych gniazd bez ingerencji w model, czy tego ze nie ma konwertera? :P
Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
No nie ty pierwszy napotkałeś na tą "nierealaność", skupa już wcześniej prezentował swoje repy budyni z tymi gniazdami :)
@ernie: Czyli że mam rozumieć że jest taka możliwość przekształcenia .im na .gmax ?
Ostatnio zmieniony przez zgred 17-01-2009, 14:53, w całości zmieniany 1 raz
Zaden szanujacy sie autor nie zdradzi sposobu na konwersje, jedynie jakas szmata.
Dlatego siedzimy cicho. Zostało tylko o tym wpommniane co juz i tak od dawna było wiadomo. A sposobu tak czy inaczej nie zdradzę (inni też) więc proszę nawet o niego nie pytać.
Nigdy nie było o konwersji, nikt nigdy tego sposobu nie podał, i dobrze, bo przynajmniej nie ma złodziejstwa w kradnięciu części modelu. A jeśli mówisz, że o tym było, to najwyżej pytał ktoś jak to zrobić, ale nikt sposobu nie podał. ;>
No i pokiego ... krecisz dalej ten temat? Co miało być powiedziane zostało powiedziane. Masz program czy co tam to wogóle jest, nie ważne, to się ciesz. A nie się nakręcasz, bo zaraz jeszcze sam zostaniesz "szmatą".
zgred ma racje, nie ma sensu kontynuowania tego dalej, głównie ze względu na dobro autorów oryginalnych siatek, tak więc od tej pory każdy post związany z tą tematyką ląduje w koszu, autor dostaje ostrzeżenie a gdyby jakiś umyślny napisał jak taką konwersje robić to podziękujemy mu na zawsze za współprace.