po ściągnięciu winrara z oficjalnej strony komputer mi oszalał. najpier większość plików pozamieniała ikony. w folderze auran gdzie miałem wszystko do trainz też. po kliknięcu w ikone trainz pojawił mi się jakieś error i coć tam żebym poczekał i gdzieś się zgłosił. usunąłem wszystko dotyczące auranu i zainstalowalem to jeszcze raz... winrar poszedł do kosza. zdarzyło się to jakieś kilka miesięcy temu. i teraz mam pytanie: czy ktoś zna jakiś(najlepiej darmoowy) program typu winrar? na wszeki wypadek skopiowałem wszystko z pliku ,,auran'':)
Ja nie mialam nigdy klopotow z winrarem, prawdopodobnie udalo ci sie sciagnac zawurusowana albo zle zcrackowana wersje. Co do 7zip osobiscie nie uzywam ale zawsze man "na warsztacie" instalke z uwagi na to ze moge musiec zrobic/naprawic komputer firmowy a te z zalozenia powinny byc w 100% legalne.
Z innych prrogramow do archiwizacji to do sprawdzenia sa WinZip, Power Archiwer oraz modul pakujaco/rozpakowujacy z total commandera.
A Winzip nie miał przypadkiem problemów z obsługą RAR? Chyba, że to za czasów jakiejś starożytnej wersji, ale wiem że to był z jednych powodów dla których się właśnie na winrara przesiadłem...
Spróbuj program AlZip. Jest free, po polsku i któregoś razu był polecany przez bodajże KŚ. Używam go od prawie dwóch lat i działa bezawaryjnie rozpakowując wszystko i do tego można w nim wskazać program antywirusowy do bieżącej kontroli rozpakowywanych plików.
spróbowałem na początek z TUGZipa i zostanę przy tym programie. problem z winrarem rozwiązany:)znaczy się z samym winrarem to nierozwiązany ale ważne że już mogę ściągać pliki .rar których jest dużo np na TrainzMaps:) dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony przez szczawik 15-03-2009, 09:35, w całości zmieniany 1 raz