Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-04-2009, 09:32 Sprzedam: Mundur kolejowy
Witam.
Mam do sprzedania oryginalny mundur kolejowy wykonany w 2003r. Marynarka + spodnie, nie używany, orginalne wykonanie, wyjątkowy materiał (45% wełna, 55% elana).
Rozmiar: 176/100/90
Cena: od 400zł
Wysłany: 15-04-2009, 10:06
mnich3001 napisał/a:
Z tą "okazją" to nieźle przesadziłeś ...
No wiesz, szczerze wątpię czy by się dało gdzieś jeszcze załatwić taki mundur.
A jeśli chodzi Ci o cenę no to nie sprzedam go za np. 80zł bo to nie jakaś tam bluzeczka.
Marcin
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
Ja rozumiem mundur z czarnego sukna (miałem taki w szkole) guziki z orłem, jakieś patki czerwone czy niebieskie do tego płaszcz to i może by było warte te cztery paki ale to " okazjonalne niebieskie coś" przypominające "garniak" pracownika WARSu z lat 80tych za taką kupę szmalu to raczej okazja tylko, że dla jakiegoś fanatyka ...
Pomógł: 118 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 15-04-2009, 14:56
Powiem jedno nie ma szans. Już wole sobie kupić porządny skaner za te 400zł niż mundur. Zresztą skoro on jest taki ach i och to nie będę go nosić tylko powieszę w szafie, taki widok kosztowałby mnie 400zł? Nie, nie... :]
Wysłany: 15-04-2009, 15:37
FactorX napisał/a:
Powiem jedno nie ma szans. Już wole sobie kupić porządny skaner za te 400zł niż mundur. Zresztą skoro on jest taki ach i och to nie będę go nosić tylko powieszę w szafie, taki widok kosztowałby mnie 400zł? Nie, nie... :]
Owszem, zgodzę się że 400zł no to nie jest mała sumka, natomiast nie jest ona bez powodu. Ten mundur jest wykonany z takiego materiału który z pewnością będzie służył na parę ładnych lat. Mam też drugi dla siebie komplet munduru tego samego wykonania a chodzę w nim ponad rok i to dość często, i nie ma żadnych problemów typu prucie się, mechacenie, itp... to raz, po drugie to, że jest w stanie idealnym i nie używanym.
A tak już z mojego punktu widzenia, to lepiej czasem kupić sobie takie właśnie "ach i och" niż kupić sobie byle g... (coś) i po dwóch razach użycia już wyrzucić bo już się zniszczyło...
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
Tylko gdzie w tym chodzić? Do kościoła raczej nie bardzo, eleganckie to to też nie jest, do pracy? No chyba na pkp, ale tam sie chyba dostaje z przydziału.
No nie przesadzaj z tą ceną i jakością. Popytaj tych co tego "munduru" używają na co dzień. Jakby skład materiału był taki jak piszesz (albo jak jest napisane na metce) to być może by jakoś wyglądał po roku użytkowania.
Tą cenę może byś uzyskał za mundur kolejowy z materiału na który się kiedyś wołało "gabardyna" cokolwiek to było, ale wyglądało i nosiło się bardzo dobrze. No to już historia i to raczej odległa. Mam nadzieję że znajdziesz chętnego na to - powodzenia.
No cena troche wysoka, na pracownikow PKP też bym zabardzo nie liczył, bo ci co muszą chodzić w mundurze (np. PR, IC, i część PLK) to go dostają, a ci co nie muszą (większość dyżurnych ruchu), nie dostają i nie chodzą, bo wolą sobie przyjść do pracy w swetrze/koszuli bo poprostu im tak wygodniej.
No ale może trafisz na jakiegoś klienta :)
_________________ "Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Niedawno odchodziłem na emeryturę i wywaliłem na śmietnik dwa mundury jeszcze z kartkami bo nie wiedziałem że można taką "furę" kasy na tym zarobić. Pamiętam jeszcze taką anegdotkę jak maszynista chciał sprzedać na jarmarku kolejowy płaszcz (sukienny) i rolnik go zapytał po co mu taki płaszcz. Odpowiedział że będzie miał do okrycia konia jak będzie padał deszcz. I wiecie co usłyszał w odpowiedzi - jak bym przykrył konia tym płaszczem w czasie deszczu to koniowi mógłby pęknąć kręgosłup.