Wiem, że wygląda jak by to nie ta grupa ale, pozwólcie że wytłumaczę.
Powoli chcę się przesiąść z moimi modelami na Blendera (Wiecie te trs2009 itp) i chciałbym to zrobić w miarę bezboleśnie. Na razie testowałem Tempest plugin do gmax i tu niestety są pewne problemy, plugin nie eksportuje materiałów, co w przypadku wielomateriałowych obiektów jest upierdliwe. Znalazłem w sieci opcję eksportu do x-a, czyli gmax Flight Simulator exporter plugin, ale niestety nie mogę znaleźć do niego instalki. Może ktoś ma przypadkiem na dysku ten plugin i zechciałby się wspaniałomyślnie podzielić.
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 02-06-2009, 17:08
Wg mojej wiedzy to eksport na 2009 z Blendera jest dwustopniowy. Blender ma exporter do pliku *.im i *.kin a nastepnie plik im przepuszcza sie przez TrainzMeshImporter (jak znajde linki do tutoriali to wrzuce tutaj). Ten TrainzMeshImporter spelnia wszelkie standardy 2009, a zwykly exporter Auranu dziala tylko w 3DStudioMax (czyli max bez "g" :D)