FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z TRS 2004 v1.4
Autor Wiadomość
pawulonn1
trainz

Wysłany: 02-04-2008, 15:20   Problem z TRS 2004 v1.4

Mianowicie ...wczoraj jak wyłączałem kompa wszystko było OK, ale dziś już nie. Na samym początku po kliknięciu Uruchom Trainz wyskakuje mi komunikat...
( Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono InputSystem.dll Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem. )
Zainstalowałem TRS2004 od nowa i skopiowałem całą zawartość folderu starego ( TRS2004 ) do nowego z myślą że ten plik sie zainstalował w nowej kopi wiec będzie OK, a tu ten sam błąd!!!
Teraz mam pytanie???
Czy jeśli zainstaluje raz jeszcze TRS2004, to jakie foldery są najważniejsze do skopiowania.
Rozumie że Download i maps, ale czy są jeszcze jakieś...

Ps. Mam tam swoje mapki i chciał bym żeby konfiguracje zwrotnic i semaforów zostały, no i tabor też ponieważ dodatków mam ok 18Gb ( WSZYSTKICH) wiec nie chce mi sie instalować ich na nowo :(

z GóRKI DZIęKI ZA POMOC

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 02-04-2008, 15:28   

Folder World- tam masz mapki i to co ściągnięte

Spróbuj jeszcze raz...

praiks
super user

Wysłany: 02-04-2008, 16:50   

Skopiuj World oraz Engine, poniewaz duzo lokomotyw posiada w tym folderze wiele swoich cech.

Mialem troszke inny problem. Zobrazowalem Worlda. Ale wlasnie te, co mialy swoje czesci w Engine - nie funkcjonowaly. Musialem na DLS-ie lub na stronach tworcow szukac tychze czesci.

pawulonn1
trainz

Wysłany: 02-04-2008, 17:14   

U mnie jest teraz to samo ale na szczęście zostawiłem sobie kopie zapasową tych folderów...
Faktycznie wystarczyło zrobić to co napisał FactorX i ten folder Engine...
Wszystko jest OK....
DZIĘKI ZA POMOC !!!
Temat można zamknąć.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
SCALONY przez maki:

Wysłany przez pawulonn1: 2008-04-03, 14:55

Witam..
I znowu ten sam problem co w pierwszym poście...!!!
Plik znalazłem, jest w folderze ( BIN ) , a TRS go nie widzi ???
Miał już ktoś coś podobnego? Bo bez sensu jest robić codziennie re instalacje TRS-a
Zainstalowałem na nowo directX 9.c i driver-y nowe do vga
Ostatnio zmieniony przez Maki 09-04-2008, 07:53, w całości zmieniany 1 raz  

pawulonn1
trainz

Wysłany: 03-04-2008, 14:55   

Witam..
I znowu ten sam problem co w pierwszym poście...!!!
Plik znalazłem, jest w folderze ( BIN ) , a TRS go nie widzi ???
Miał już ktoś coś podobnego? Bo bez sensu jest robić codziennie re instalacje TRS-a
Zainstalowałem na nowo directX 9.c i driver-y nowe do vga
Ostatnio zmieniony przez pawulonn1 03-04-2008, 14:58, w całości zmieniany 2 razy  

praiks
super user

Wysłany: 04-04-2008, 15:51   

Czy masz zainstalowanego TRAINZA na jednej partycji? Jesli tak, to zobrazuj katalog WORLD oraz ENGINE, nastepnie sformatuj te partycje, wgraj gre na nowo, potem rozpakuj te obrazy do odpowiednich miejsc w grze. Powinno zadzialac bez problemow bez zadnych strat. Ja to robie srednio 1 raz na 2 miesiace. Skutkuje to tym ze gra jest odswierzona. Jednak gdy ja wlaczam praktycznie codziennie - sama od siebie potrafi sie zamulic, tak ze przydaje sie taki manewr.

Tylko nalezaloby pamietac, aby obrazy spakowac do ISO.

Jezeli zas to co Ci sie ukazuje, ma powiazanie ze sprzetem, jakim posiadasz na komputerze, to taka kosmetyka ujawnila by prawde. Wowczas wiedzialbys co dalej nalezy czynic do tego stopnia, ze musialbys wymienic nawet jakas czesc w komputerze, np karte graficzna.

Ale miejmy nadzieje, ze taka kosmetyka wystarczy i bedziesz dalej gral bez problemow.

pawulonn1
trainz

Wysłany: 04-04-2008, 17:30   

praiks...z formatem to będzie problem bo ta partycja ma 120Gb i są na niej instalki innych gier jak i filmy:(...Motyw polega na tym iż cały czas chodził TRS bez problemu, dopiero 3 dni temu zaczął odstawiać takie numery...w tym samym dniu instalowałem PsC3 i po tym zaczęło sie dziać coś takiego...inne gry chodzą normalnie a TRS krzyczy:(.
Jak instaluje świeżą kopie to wszystko działa jak należy, ale jak wyłonczę kompa i włączę na nowo to jest kiszka.

Ps. Kompa myślę że mam dobrego--->
System operacyjny: Windows XP Pro + SP2
Procesor: intel Q6600 2,4Ghz
Płyta główna: Gigabyte S-series
Pamięć: Patriot 4Gb 800Mhz (2x2)
Karta graficzna: Evga Gf 8800GTX 768 Mb DDR3
Dysk twardy: 120gb samsung 320 gb western digital
Zasilacz: Chieftec 750w

Może załapałem jakiegoś wira co działa tylko na TRS 2004 :P
Puki co się pomencze a jak zakupie nowy dysk ( następny )to zrobię jak piszesz :)

praiks
super user

Wysłany: 04-04-2008, 18:25   

To moze byc wirus, rootkit albo trojan.

Ale ja mowie, ze ta gra ktora odinstalowales, posiadala jakis wspolny plik z TRS-em. Majac te gre na jednej partycji - wlasnie - cos sobie poszlo w sina dal. I teraz to Ci sie dzieje.

Nie martw sie 120 GB. Gdybys mogl, podzielilbys to na pol programem do robienia partycji i mialbys dysk dla TRAINZA.

Posluchaj - Ja mam 250 GB i tez obrazuje. Robi mi sie to 10 - 15 min, a rozpakowuje ze 2 razy dluzej. Tak wiec nie martw sie.

Jezeli w tych innych grach nie masz nic interesujacego - odinstaluj je, TRAINZA zobrazuj a dysk sformatuj.

Jesli jest cos waznego, zrob najpierw obrazowanie WORLDA i ENGINA, potem usun TRAINZA, nastepnie zaloz programem do robienia partycji dodatkowy dysk dla TRAINZA , a potem mozesz na niego wgrac TRAINZA na nowo. Na samym koncu rozpakujesz obrazy, i bedziesz znowu jezdzil gdzie sie tylko da po mapkach i sekcjach.

Chyba wlasnie ta deinstalka cos zniszczyles waznego. Dlatego teraz cierpisz.

Ale nie martw sie - glowa do gory. Wszystko Ci wyjdzie, bo i mnie wychodzi i to z powodzeniem.

Naprawde wierze ze Ci sie uda.

pawulonn1
trainz

Wysłany: 06-04-2008, 09:05   

Witam!
Puki co znalazłem rozwiązanie swojego problemu.
Zainstalowałem świeżą kopię TRS2004 i zrobiłem z niej obraz...
Teraz tylko wystarczy przekopiować pliki z obrazu i IDZIE!
Więc to jest moje jedyne rozwiązanie ...i tak muszę po wyłączeniu kompa kopiować wszystko na nowo ale nie muszę motać się z numerem seryjny ITD.

praiks ...twój sposób okazał się OK nawet dla mojego problemu więc dlatego dałem co dałem post wcześniej :)
puki co jakoś z tym dam sobie radę .
Łatwiej kopiować niż instalować ....co dzień nową kopię...DZIęKI

Ps. To nie gra tylko Photoshop Cs3. :)
Mój błąd przepraszam jeśli zle nazwałem :(

POZDRAWIAM!
Ostatnio zmieniony przez pawulonn1 06-04-2008, 09:08, w całości zmieniany 1 raz  

praiks
super user

Wysłany: 06-04-2008, 12:45   

To dobrze ze chociaz w ten sposob rozwiazales problem. Ale tak czy owak przyda Ci sie to i w gorszych momentach.

Pozdrawiam

pawulonn1
trainz

Wysłany: 09-04-2008, 01:22   

praikx... wygadałeś hehe.
Właśnie dziś zostałem zaatakowany przez stado pędzących wirusów i trojanów ( 3 odmiany wira i 4 trojany ) miałem ostrzeżenia od NOD 32 ale olewałem je...i się doigrałem.
Na szczęście mam w posiadaniu dysk 750 Gb więc to co najważniejsze to sobie na niego przewale a reszta niech spada w wirtualny wielki śmietnik.

Ps.Będzie czas aby zastosować twoje rady w praktyce :)
Siądę do tego dziś popołudniu bo ranek mam cały zawalony i zrobię wszystko od nowa tj. format z low level, świeże partycje i pierwsze co to instaluje antywira bo widzę że w dobie internetu nie ma jaj z tym badziewiem.
Głównie zaatakował mnie ( tufik.NAA ) co za schit.

POZDRAWIAM
A, jak się wszystko powiedzie to dam znać .
Ostatnio zmieniony przez pawulonn1 09-04-2008, 01:32, w całości zmieniany 1 raz  

praiks
super user

Wysłany: 09-04-2008, 15:00   

Mysle ze po tej operacji bedziesz bardziej zadowolony niz ja.

Odpowiedz do tematu