[quote="krolek"]1.Używaj opcji szukaj.
2.Przeczytaj instrukcję do gry.[/quote]
krolek... to ze ja pisze takie cos czesto to nie znaczy ze ty bedac przedemna tez mozesz to pisac... bo ja takie cos pisze jak wiem ze cos tam jest..
a ty piszesz tylko po to aby napisac posta i ze tak powiem guzik wiesz...
Potrzebne mi to najbardziej do ksztaltowania wzniesien ( zeby byly precyzyjniejsze ), a w tej instrukcji co ja mam nic nie ma na ten temat, ktoory mnie interesuje. Moze mam uboga instrukcje albo cus. Dlatego pytam sie fachowcoow majac nadzieje, ze mi pomoga, a nie wysmieja.
Dobrym sposobem na ukształtowanie ładnych stoków jest używanie obiektów spline. Przykładowo, bierzesz jakąś drogę (im obiekt szerszy tym lepiej)i w miejscu w którym ma powstać stok rozciągasz jej odcinek, a obok (5 - 10 metrów max) następny. Powtarzasz tą czynność ma całej szerokości stoku który ma powstać. Obiekty spline można układać z różnych kierunkach i to jest właśnie plus tego sposobu. Następnie, przy każdym odcinku podnosisz jeden węzeł na taką wysokość jaka Ci odpowiada i za pomocą opcji "wyrównaj teren pod obiektem" tworzysz stok.
a kierunek siatki można zmienić w malowaniu terenu klawiszami [ i ] tylko że trzeba znaleźć texturę siatki, albo nałożyć jakąś i potem usunąć ją z TRSa