Jako iż stwierdziłem, że kolej nie jest moim żywiołem - wróciłem do czegoś innego. ; p
Niemczyce, miasto jak miasto, wieżowce, bloki, osiedla, kamienice i oczywiście tramwaje.
Akcja rozgrywa się w sobotę, 18 lipca 2009. Całe miasto żyje dzisiejszym koncertem Alizee (no co? xD) na gocławskim lotnisku, a ZTM nie chciał być gorszy i dał nakaz Zakładowi Komunikacji Miejskiej na obsługę dodatkowych linii tramwajowych (924 Gocławek <> Zieleniecka, 932 Metro Marymont <> Gocławek) i autobusowych (M Metro Gocławek <> Gocławek (linia specjalna, obsługiwana 60 brygadami autobusów 18-metrowych). Metro też nie próżnuje i mimo sobotniego rozkładu, kursuje z trzy razy większą częstotliwością niż normalnie. Wszystkie pięć zajezdni tramwajowych ZKMu złączyło swoje siły wspomagając zajezdnię R-1 "Tarchomin" dodatkowymi składami przeznaczonymi do obsługi linii 924 i 932. Głównie przyjechały składy 105N2k/2000 i 123N, ale R-2 przysłała kilka Solarisów Tramino dla kursów niskopodłogowych.
Jest godzina 16:30, znajdujemy się na terenie zajezdni R-1. Pracownicy R-1 całą noc łączyli tramwaje w składy cztero-wagonowe, większość z nich jest już na mieście, jednak 25 brygad wciąż jest w Tarchominie, i czeka na sygnał wyjazdu na trasę.
Pomógł: 63 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 11-11-2009, 16:56
Wielka ta zajezdnia, fajnie się prezentuje. Myślę żę trochę za dużo roślinnośći tam jest, oczywiście to Twoja mapa ale ja bym zrobił taką zajezdnie w środku miasta. Zamiast kamienic mogłby być jakieś wieżowce, nowoczesne budynki skoro "uderzasz" w nowoczesność. Pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pok...591accfe89.html środek miasta a tu pole rzepaku? Ogólnie troch pusto na ulicach. mapa może być. Choć ja bym łaśnie jakis ruch na tych ulicach zrobił.
To nie rzepak, tylko "yellow flowers", co wynika ich nazwy. ;p Jeśli nie pasują, to mogę je wymienić. Pusto na ulicach, bo wszyscy na Alizee poszli. ;p
Ostatnio zmieniony przez Pesa 122N 12-11-2009, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Metro Niemczyckie... Zasadniczo dużo się nie różni od warszawskiego. Obsługują je w 100% składy typu HK, posiada jedną linię kursującą na trasie Gocławek <> Balice, z częstotliwością 2-3 minuty (w godzinach szczytu), 10 minut (poza szczytem i w dni wolne). Tak jak i Zakład Komunikacji Miejskiej mający pod swoją opieką tramwaje i autobusy, metro podlega pod ZTM.
Dzisiaj zajmiemy się stacją S-1 "Balice", początkiem/końcem trasy naszego metra.
Takie rzeczy to przez PW chyba.Co do mapki ładnie się prezentuje ;).Ale daj na ulicach ludzi i jakieś samochody :D bo chyba koncert nie trwa cały czas? :P.Co do metra jest jakoś żółto :P.Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracach.
Szkoda bo ja akurat mam wgrane TRS2004. Mam też '06 ale mi kompa spowalniał. Możesz zbudować również nadziemną linie metra. W mieście pełnym wieżowców świetnie by to wyglądało. Dam ci namiary do torów i stacji jak będziesz chciał.
Ostatnio zmieniony przez bartezoo158 16-11-2009, 17:19, w całości zmieniany 1 raz
Jakbyś nie wiedział, to do nadziemnej linii metra już sobie stacje zrobiłem. Co prawda wymaga jeszcze dużego dopracowania, ale zawsze coś. Więcej w temacie z moimi dodatkami ofc.