FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dziwny Problem z TRS09
Autor Wiadomość
szymon9263
trainz

Wysłany: 18-12-2009, 20:28   Dziwny Problem z TRS09

Witam

Mam dość dziwny problem ze swoim TRS09, może jednak najpierw przedstawię wam screen z tym problemem może ktoś będzie wiedział o co w tym biega:

Sorry za duży rozmiar screena ale chciałem, żeby dobrze było widać komunikat tego błędu

Jak widać pojawia się okienko :
"Aplikacja lub biblioteka DLL C:\Windows\system32\atkosdx32.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką. "

Po pojawieniu się tego komunikatu, gdy klikam "OK" komunikat pojawia się jeszcze parokrotnie ok 5 razy po czym wywala do pulpitu , lub pisze iż wystąpiły problemy z aplikacją i zostanie ona zamknięta. Czy rozwiązaniem tego problemu będzie pobranie tego pliku z tej strony: http://www.systemfiles.ne...l/download.html czy może biega o coś inszego ?

Proszę o Was o pomoc w tej kwestii.

Z Pozdrowieniami Szymon
Ostatnio zmieniony przez pysi 18-12-2009, 21:13, w całości zmieniany 2 razy  

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 18-12-2009, 21:13   

Kolega chyba warna chce, raz za rozmiar screena a dwa za formę jego zamieszczenia.

szymon9263
trainz

Wysłany: 18-12-2009, 22:22   

Przepraszam bardzo ale dałem linka do screena , czyli nie zamieściłem go na forum w formie miniaturki, której waga nie miałaby przekraczać 250 kb. Natomiast napisałem że waga screena jest dość duża, więc jak ktoś nie chce nie musi go wcale otwierać, ponieważ linijkę niżej napisałem co zawiera komunikat na screenie , natomiast ja nie tworzyłem tego tematu dlatego bo chce się pochwalić screenem, lecz uzyskać pomoc w przedstawionej wyżej sprawie. Więc jeśli administracja nie ma nic przeciwko, czy mogę umieścić ponownie link do screena ?
Chociaż jeśli ktoś chce pomóc screen nie jest aż tak niezbędny dałem go dla jasności i pełniejszego podglądu na problem.

"Aplikacja lub biblioteka DLL C:\Windows\system32\atkosdx32.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. Sprawdź to z dyskietką. "

Powtórzę taki tekst zawiera komunikat.

Edit :

Mam nadzieje, że teraz już wszystko jest jak należy ze screenem sorry za zamieszanie.
Ostatnio zmieniony przez szymon9263 18-12-2009, 22:29, w całości zmieniany 2 razy  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 18-12-2009, 22:26   

mozesz dac miniaturke do screna o wadze nie wiekszej niz 250kb

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

drstrach
znawca

Wysłany: 18-12-2009, 22:28   

pysi napisał/a:
Kolega chyba warna chce, raz za rozmiar screena a dwa za formę jego zamieszczenia.

Czasami jest potrzeba umieszczenia screena w wersji skompresowanej bezstratnie (tekst), żeby było widać co jest napisane. Mi też to się zdarzyło raz, czy dwa więc nie widzę potrzeby karania użytkownika który podaje linka do takiego screena pisząc jednocześnie że jest on duży. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 18-12-2009, 22:29   

nie jednokrotnie uzytkownicy daja sccreny o dopuszczalnej wadze i tez sa bledy komunikatu widoczne...
a tym bardziej jak kolega tutaj podal tresc bledu

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa
Ostatnio zmieniony przez zolwik 18-12-2009, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 18-12-2009, 22:41   

drstrach napisał/a:

Czasami jest potrzeba umieszczenia screena w wersji skompresowanej bezstratnie (tekst), żeby było widać co jest napisane.

Rozumiem, ale 1.5mb na screen to z lekka przesada :/

drstrach
znawca

Wysłany: 18-12-2009, 22:50   

Dobra powrzucaliśmy sobie a propos regulaminu, a teraz może do konkretów Szymon masz jakieś inne problemy z kompem. Istnieje duże prawdopodobieństwo że załapałeś wirusa proponuję wrzucić nazwę plików w googla i nie ściągaj żadnych dll-ów. Na początek wystarczy ComboFix, potem loga z tego programu.

szymon9263
trainz

Wysłany: 19-12-2009, 10:09   

Niestety nie mogę pobrać tego programu, ponieważ zawsze z jakiejkolwiek strony go pobieram wyświetla się informacja, że program jest niedostępny ponieważ trwają prace nad jego poprawą.

" ComboFix is not available for download until an issue with the program has been resolved. Please be patient while the developer fixes the program and makes it available once again. As more information becomes available, we will update this page.

DO NOT attempt to download ComboFix from sites other than BleepingComputer.com and Forospyware.com!

Other sites hosting ComboFix are not authorized mirrors and are hosting outdated copies of ComboFix that contain a bug that may render some machines unbootable. Using unauthorized mirrors of ComboFix puts your computer at risk of not booting again. Please wait for the official version to be fixed and released again.

We will also announce when ComboFix is available on our Twitter and Facebook pages."

Cy ktoś zna jakiś program, o podobnym działaniu co do tego ComboFixa ?

Co do wirusów to wątpię choć nie mówię, że to niemożliwe, aczkolwiek wszystkie inne gry działają normalnie tak samo TRS06 w które nadal gram, czy TRS04 którą odpalam okazjonalnie, nie mówiąc już o innych grach które mają dużo większe wymagania sprzętowe niż Trainz 2009. Ten problem jak do tej pory występuje tylko w TRS09.
Ostatnio zmieniony przez szymon9263 19-12-2009, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  

szymon9263
trainz

Wysłany: 21-12-2009, 22:42   

Czy ktoś z was ma jakieś propozycje co zrobić dalej bo widzę że o złego screena od razu poszło parę wypowiedzi a żadnej rady co dalej brak.
Ja rozumiem że nikt tu może super informatykiem nie jest ale co wy byście zrobili na moim miejscu widząc taki błąd może po prostu małe sugestie, wypowiedzcie się odnośnie tej sprawy , bardzo proszę o pomoc.

SM40
świeżak

Wysłany: 26-01-2010, 15:37   

A co to za lokomotywa?

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 26-01-2010, 17:12   

Stronke z combofixem juz naprawili, mysle ze poradzi sobie z infekcja. Jak dla mnie taka nazwa pliku + taki komunikat to murowany wirus.

Espen 
znawca
Mann Bonk

Wysłany: 26-01-2010, 17:15   

ta biblioteka DLL nie jest z Windowsa, przeskanuj system jakimś dobrym antywirem

Odpowiedz do tematu