"A teraz coś z zupełnie innej beczki". XP, Vista, dużo na ten temat zostało już napisane a czy ktoś próbował instalować TRS2006 lub 2004 na Linuxie za pomocą Wine, WineX, Cedegi lub czegoś innego, mniej lub bardziej skutecznego? W TRS jest możliwość wyboru środowiska graficznego: DirectX lub OpenGL (osobiście używam tego drugiego) i jak to się ma do możliwości uruchomienia w/w na różnych dystrybucjach Linuxa. Mnie tylko TRS trzyma przy Windzie, więc może tu właśnie podzielilibyśmy się doświadczeniami z bojów TRS kontra Linux. Myślę, że z takiej możliwości skorzystaliby na pewno też inni a więc proszę Windomaniaków o wyrozumiałość, bo jeśli istnieje alternatywa, to dlaczego by z niej nie skorzystać? Pozdrawiam wszystkich TRS-owców, redmondowych i pingwinowych i liczę na zainteresowanie tematem.
zajmuje sie sporo linuksem ale w trybie tekstowym - na serwerach
wiem ze znajomemu teresa dosc ladnie chodzila pod win-e w opengl i mowil ze dziala na jego sprzecie lepiej niz na winzgrozie
co do roznych distro to warunkiem jest zainstalowanie win-e wiec tu twoja wola co probujesz
ja osobiscie uzywam debiana (nie ma leprzego pod serwery) no ale jako stacja robocza to chyba ubuntu albo mandriva
tereska odpali bez instalacji (kopiujesz ta zainstalowana pod win) i bez wpisow w rejestrze tzn sama se je zrobi
zachowania se cdp nie jestem w stanie przewidziec