FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
LINUX
Autor Wiadomość
angrapis
nowy

Wysłany: 23-02-2008, 20:33   LINUX

"A teraz coś z zupełnie innej beczki". XP, Vista, dużo na ten temat zostało już napisane a czy ktoś próbował instalować TRS2006 lub 2004 na Linuxie za pomocą Wine, WineX, Cedegi lub czegoś innego, mniej lub bardziej skutecznego? W TRS jest możliwość wyboru środowiska graficznego: DirectX lub OpenGL (osobiście używam tego drugiego) i jak to się ma do możliwości uruchomienia w/w na różnych dystrybucjach Linuxa. Mnie tylko TRS trzyma przy Windzie, więc może tu właśnie podzielilibyśmy się doświadczeniami z bojów TRS kontra Linux. Myślę, że z takiej możliwości skorzystaliby na pewno też inni a więc proszę Windomaniaków o wyrozumiałość, bo jeśli istnieje alternatywa, to dlaczego by z niej nie skorzystać? Pozdrawiam wszystkich TRS-owców, redmondowych i pingwinowych i liczę na zainteresowanie tematem.

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 23-02-2008, 21:16   

zajmuje sie sporo linuksem ale w trybie tekstowym - na serwerach
wiem ze znajomemu teresa dosc ladnie chodzila pod win-e w opengl i mowil ze dziala na jego sprzecie lepiej niz na winzgrozie
co do roznych distro to warunkiem jest zainstalowanie win-e wiec tu twoja wola co probujesz
ja osobiscie uzywam debiana (nie ma leprzego pod serwery) no ale jako stacja robocza to chyba ubuntu albo mandriva

Lord
super user

Wysłany: 23-02-2008, 21:19   

Alana, czyli chcąc uruchomić tereske pod linuxem, trzebaby ją zainstalować praktycznie od nowa, no i ciekawe jak ma sie sprawa z instalowaniem cdpow.

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 23-02-2008, 23:57   

tereska odpali bez instalacji (kopiujesz ta zainstalowana pod win) i bez wpisow w rejestrze tzn sama se je zrobi
zachowania se cdp nie jestem w stanie przewidziec

Odpowiedz do tematu