Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Wrz 2009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-01, 01:14 TS2009 SP3 i CMP
Panowie,
Zadałem to pytanie również na Auranie w dziale polskim, ale wydaje mi się, że tu jest większy ruch, więc postanowiłem, że tu też spróbuję:
Mam problem z CMP po zainstalowaniu SP3 do TS2009. Ponieważ dzieje się to na 2 moich komputerach, na jednym jest XP, na drugim win7 64bit, rozumiem, że to jest bug. Czy koledzy mogliby potwierdzic?
O co cho:
Po wybraniu zakladki 'dzisiaj' wyswietla sie ta sama zawartosc, co w zakladce 'wszystkie' - tak nie było przed zainstalowaniem SP3.
Czy u Was też tak jest???
Próbowałem obejść ten błąd poprzez wpisanie dodatkowych filtrów w oknie 'szukaj', a mianowicie 'lokalizacja - lokalnie' i nic to nie daje. Jedyny sposób, to wyczyszczenie wszystkich filtrów i wstawienie na nowo 'lokalizacja - lokalnie', 'umieszczono date - dzisiaj', 'zmodyfikowano date - dzisiaj', gdzie 'dzisiaj' to bierzaca data. Wtedy widac to, co powinno byc w oknie 'dzisiaj'.
Pomógł: 102 razy Wiek: 40 Dołączył: 03 Gru 2008 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-01, 01:55
Nie u mnie tak nie ma bo ostatnim oficjalnym patchem jest SP2, a jeśli zdecydowałeś się testować SP3 to pisz http://www.trainzdev.com/ bo to jest najbardziej adekwatne forum do tego uaktualnienia.
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Wrz 2009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-06, 20:23
Dziękuje panowie za życiowe porady.
Cytat:
Nie u mnie tak nie ma bo ostatnim oficjalnym patchem jest SP2
to wspaniale.
Cytat:
nikt nie obiecuje przy becie ze będzie pięknie i bezbłędnie, po to jest beta by błędy wyłapywać :)
nie liczę na cuda ;-)
A czy ktoś zainstalował i zaobserwował to co ja, bo takie było moje pytanie?
PS
Na forum auranu nikt nic takiego nie widzi, pewnie to polska lokalizacja tak ma.
I stała się jeszcze jedna rzecz, a mianowicie nazwy wbudowanych dodatków były po polsku, teraz po angielsku. Akurat to jest dobre, jak pewnie każdy zauważył, niektóre tłumaczenia są lepsze niż 'wirujący seks'
Ostatnio zmieniony przez samplaire 2010-03-06, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-03-06, 20:31
Ale właśnie na trainzdev powinieneś zadać takie pytanie, tam odpowiadają twórcy programu i jeśli zgłosisz im ten problem to być może go rozwiążą, a my tutaj możemy co najwyżej popłakać razem z Tobą.
Nie będę zakładał specjalnie nowego tematu a chodzi mi o service pack 3, otóż dzisiaj go zainstalowałem i co się okazał brak ustawień tzn. wybór "grafika, itp" jest ale z prawej strony gdzie te opcje powinny być jest pusto a w dodatku nie mogę uruchomić żadnej trasy. Wie ktoś dlaczego? Czy lepiej pozostać na service pack 2?
Wysłany: 2010-04-24, 07:50
Isildur sam praktycznie odpowiedziałeś sobie na pytanie, jeżeli zdecydowałeś się na testowanie SP3 to musisz się liczyć z nieoczekiwanym działaniem programu. Tak jak pisze Dstrach tam powinieneś zgłaszać swoje spostrzeżenia dotyczące testowanego SP3.
Isildur sam praktycznie odpowiedziałeś sobie na pytanie, jeżeli zdecydowałeś się na testowanie SP3 to musisz się liczyć z nieoczekiwanym działaniem programu. Tak jak pisze Dstrach tam powinieneś zgłaszać swoje spostrzeżenia dotyczące testowanego SP3.
Tak już wczoraj to zauważyłem ;/
W dodatku CD projekt mnie w błąd wprowadziło... Próbuję grę przeinstalować tyle, że cały czas mam menu w języku angielskim ale z tym sobie poradzę ;)
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ;)
Wysłany: 2010-04-24, 15:54
Dziadek SP3 (build 41844) nie jest wersją testową, choć rzeczywiście są problemy z polską wersją językową (na chwilę zmieniłem żeby to sprawdzić), jeśli zainstalujesz go na gierkę z ustawionym językiem angielskim wszystko działa ok (prawie, ja miałem problemy z FCT ale już rozwiązane przy pomocy Auran helpdesk).
Po raz kolejny się okazuje że u każdego gra inaczej dziala , tak jak wspomniał Drstrach SP3 nie jest już wersją testową , ja po zainstalowaniu ją na grę w języku polskim nie mam żadnych problemów , nie mniej wypada napisać do Auranu o swoich problemach.
Wysłany: 2010-04-24, 18:21
Zwinny napisał/a:
(...)ja po zainstalowaniu ją na grę w języku polskim nie mam żadnych problemów , nie mniej wypada napisać do Auranu o swoich problemach.
Pewnie o nich nie wiesz Proponuję odpalić gierkę w j. angielskim (stracisz zapisane zakładki w CMP) i zobaczyć sobie podpowiedzi przy błędnych dodatkach, w j. polskim w niektórych przypadkach jest błąd, a nie ma wyjaśnienia, w angielskim wszystko ładnie śmiga z podpowiedziami. Cóż, pewnie brak tłumaczenia, a w samej grze rzeczywiście nie ma różnicy.
Z CMP i tak jakoś specjalnie nie korzystam , co do podpowiedzi nie dokładnie wiem co masz na myśli , jeśli chodzi Ci o wypisanie błędów jakie występują przy błędnych dodatkach , to wszystko pisze tyle że w języku angielskim ;). Ale samo działanie CMP jest bez zarzutów nie wiesza się ani nic z tych rzeczy.