FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
TS2009 SP3 i CMP
Autor Wiadomość
samplaire
user

Wysłany: 2010-03-01, 01:14   TS2009 SP3 i CMP

Panowie,

Zadałem to pytanie również na Auranie w dziale polskim, ale wydaje mi się, że tu jest większy ruch, więc postanowiłem, że tu też spróbuję:

Mam problem z CMP po zainstalowaniu SP3 do TS2009. Ponieważ dzieje się to na 2 moich komputerach, na jednym jest XP, na drugim win7 64bit, rozumiem, że to jest bug. Czy koledzy mogliby potwierdzic?

O co cho:

Po wybraniu zakladki 'dzisiaj' wyswietla sie ta sama zawartosc, co w zakladce 'wszystkie' - tak nie było przed zainstalowaniem SP3.

Czy u Was też tak jest???

Próbowałem obejść ten błąd poprzez wpisanie dodatkowych filtrów w oknie 'szukaj', a mianowicie 'lokalizacja - lokalnie' i nic to nie daje. Jedyny sposób, to wyczyszczenie wszystkich filtrów i wstawienie na nowo 'lokalizacja - lokalnie', 'umieszczono date - dzisiaj', 'zmodyfikowano date - dzisiaj', gdzie 'dzisiaj' to bierzaca data. Wtedy widac to, co powinno byc w oknie 'dzisiaj'.

Z gory dziekuje!

drstrach
znawca

Wysłany: 2010-03-01, 01:55   

Nie u mnie tak nie ma bo ostatnim oficjalnym patchem jest SP2, a jeśli zdecydowałeś się testować SP3 to pisz http://www.trainzdev.com/ bo to jest najbardziej adekwatne forum do tego uaktualnienia.

avs1000
super trainz

Wysłany: 2010-03-04, 22:49   

dokładnie Mili Państwo, trainzdev: "New Trainz 2009 unified SP3 beta patch available for testing "

nikt nie obiecuje przy becie ze będzie pięknie i bezbłednie, po to jest beta by błędy wyłapywać :)

samplaire
user

Wysłany: 2010-03-06, 20:23   

Dziękuje panowie za życiowe porady.

Cytat:
Nie u mnie tak nie ma bo ostatnim oficjalnym patchem jest SP2
to wspaniale.

Cytat:
nikt nie obiecuje przy becie ze będzie pięknie i bezbłędnie, po to jest beta by błędy wyłapywać :)
nie liczę na cuda ;-)

A czy ktoś zainstalował i zaobserwował to co ja, bo takie było moje pytanie?

PS
Na forum auranu nikt nic takiego nie widzi, pewnie to polska lokalizacja tak ma.

I stała się jeszcze jedna rzecz, a mianowicie nazwy wbudowanych dodatków były po polsku, teraz po angielsku. Akurat to jest dobre, jak pewnie każdy zauważył, niektóre tłumaczenia są lepsze niż 'wirujący seks'
Ostatnio zmieniony przez samplaire 2010-03-06, 20:26, w całości zmieniany 1 raz  

drstrach
znawca

Wysłany: 2010-03-06, 20:31   

Ale właśnie na trainzdev powinieneś zadać takie pytanie, tam odpowiadają twórcy programu i jeśli zgłosisz im ten problem to być może go rozwiążą, a my tutaj możemy co najwyżej popłakać razem z Tobą.

samplaire
user

Wysłany: 2010-03-06, 20:59   

W sumie, to rzeczywiście, zobaczę na trainzdev. Dzięki!
Ostatnio zmieniony przez samplaire 2010-03-06, 21:00, w całości zmieniany 1 raz  

Isildur
świeżak

Wysłany: 2010-04-23, 20:17   

Nie będę zakładał specjalnie nowego tematu a chodzi mi o service pack 3, otóż dzisiaj go zainstalowałem i co się okazał brak ustawień tzn. wybór "grafika, itp" jest ale z prawej strony gdzie te opcje powinny być jest pusto a w dodatku nie mogę uruchomić żadnej trasy. Wie ktoś dlaczego? Czy lepiej pozostać na service pack 2?

dziadek
user

Wysłany: 2010-04-24, 07:50   

Isildur sam praktycznie odpowiedziałeś sobie na pytanie, jeżeli zdecydowałeś się na testowanie SP3 to musisz się liczyć z nieoczekiwanym działaniem programu. Tak jak pisze Dstrach tam powinieneś zgłaszać swoje spostrzeżenia dotyczące testowanego SP3.

Isildur
świeżak

Wysłany: 2010-04-24, 09:24   

dziadek napisał/a:
Isildur sam praktycznie odpowiedziałeś sobie na pytanie, jeżeli zdecydowałeś się na testowanie SP3 to musisz się liczyć z nieoczekiwanym działaniem programu. Tak jak pisze Dstrach tam powinieneś zgłaszać swoje spostrzeżenia dotyczące testowanego SP3.

Tak już wczoraj to zauważyłem ;/
W dodatku CD projekt mnie w błąd wprowadziło... Próbuję grę przeinstalować tyle, że cały czas mam menu w języku angielskim ale z tym sobie poradzę ;)
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ;)

Zwinny
trainz

Wysłany: 2010-04-24, 10:04   

A ten SP3 to do jakiego Bulid'u podnosi grę?

Pozdrawiam
Adam

Isildur
świeżak

Wysłany: 2010-04-24, 10:23   

Zwinny napisał/a:
A ten SP3 to do jakiego Bulid'u podnosi grę?

Pozdrawiam
Adam

41xxx te xxx to cyfry nie pamiętam pełnej liczby ale na pewno poczatek jest taki jak podałem ;)

drstrach
znawca

Wysłany: 2010-04-24, 15:54   

Dziadek SP3 (build 41844) nie jest wersją testową, choć rzeczywiście są problemy z polską wersją językową (na chwilę zmieniłem żeby to sprawdzić), jeśli zainstalujesz go na gierkę z ustawionym językiem angielskim wszystko działa ok (prawie, ja miałem problemy z FCT ale już rozwiązane przy pomocy Auran helpdesk).

Zwinny
trainz

Wysłany: 2010-04-24, 17:57   

Po raz kolejny się okazuje że u każdego gra inaczej dziala , tak jak wspomniał Drstrach SP3 nie jest już wersją testową , ja po zainstalowaniu ją na grę w języku polskim nie mam żadnych problemów , nie mniej wypada napisać do Auranu o swoich problemach.

Pozdrawiam
Adam

drstrach
znawca

Wysłany: 2010-04-24, 18:21   

Zwinny napisał/a:
(...)ja po zainstalowaniu ją na grę w języku polskim nie mam żadnych problemów , nie mniej wypada napisać do Auranu o swoich problemach.

Pewnie o nich nie wiesz ;-) Proponuję odpalić gierkę w j. angielskim (stracisz zapisane zakładki w CMP) i zobaczyć sobie podpowiedzi przy błędnych dodatkach, w j. polskim w niektórych przypadkach jest błąd, a nie ma wyjaśnienia, w angielskim wszystko ładnie śmiga z podpowiedziami. Cóż, pewnie brak tłumaczenia, a w samej grze rzeczywiście nie ma różnicy.

Zwinny
trainz

Wysłany: 2010-04-24, 18:53   

Z CMP i tak jakoś specjalnie nie korzystam , co do podpowiedzi nie dokładnie wiem co masz na myśli , jeśli chodzi Ci o wypisanie błędów jakie występują przy błędnych dodatkach , to wszystko pisze tyle że w języku angielskim ;). Ale samo działanie CMP jest bez zarzutów nie wiesza się ani nic z tych rzeczy.

Pozdrawiam
Adam

Odpowiedz do tematu