Prezentuje wam poniżej moja nową mape "TŚ _Mapa Fikcyjna". Oólnie mówiąc ma przedstawiać tramwaje na Śląsku, starałem sie oddawać jak najbardziej w pełni krajobraz Śląska. Z racji tego że jestem (nadal) początkujący mapa zawiera pewnie wiele błędów i mam nadzieje że wychwycicie je. W niektorych ostatnich scennach brakuje tekstury ale tam aktualnie skonczyłem robic segment. Tak na marginesie mapa zawiera dopiero 2 segmenty. Licze na wasze komentarze i uwagi wzglledem mapy.
Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 02 Mar 2008 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-01-10, 18:03
Co się rzuca w oczy - brak cieni pod drzewami i krzewami,
oraz mógłbyś gdzieniegdzie zastosować tła. Obniżaj przy stokach drzewa bo to głupio wygląda ;) http://img177.imageshack.us/img177/9056/ts018.jpg .
Mapka ciekawie się zapowiada, zobaczymy jak dalej będziesz budował. :)
a jak zobaczysz tutaj to widac ze przy torach jest ciemniejsza tekstura jako cien ponieważ tam tor jest w takim jakby "wąwozie" i tam ogolnie jest ciemniej dlatego z tego bliższego scenna wyglada tak jakby nie było tam cienia zastosowanego
Powiem tak. Mapka bardzo fajna i rzeczywiście się fajnie zapowiada. Lecz jeśli chodzi o mnie to takie tory na Śląsku będą chyba za 25 lat ;-) Mógłbyś je jakoś "pofalować" żeby to wyglądało jak na Śląsku.
Zamieszczam nowe 'śwoeże' scenny licze na wasze komentarze, propozycje oraz uwagi
W ostatnim rzędzie tam gdzie po lewej stronie jest puste miejsce to bedzie osiedle stało a ostatni scenn to wprowadzone zmieny miedzy kamienicami sugerowanymi przez Pesa 122N. Tory także zrobiłem krzywe tak żeby trząsło tym wagonem jak jedziemy w widoku kabinowym :)
Ale jak już robisz szyb peryferyjne to warto by dodać jakieś 2-3 niewielkie hale i coś symulującego wentylatory oraz trochę skrzyń imitujących materiały.
Przedstawiam Państwu kilka nowych screeny. Zachęcam jednoczesnie o opinie, porady oraz sugestie. W paru miejscach widać nie dociągnięcia tekstury na 5 screenie ktore musze poprawić.
Na tym screenie http://img22.imageshack.us/i/tramlaskie03.jpg/ daj jakieś przejście przez tory na drugą stronę.Jak robisz screeny to wyłączaj strzałki nad rozjazdami za pomocą chyba Ctrl+H.
Witam wszystkich serdecznie. Ostatnio nic nowego nie zamieściłem dlatego dziś dodaje nowe screeny jednoczesnie zapraszam do komentowania moich wypocin :)
całkiem całkiem,
ale jak juz robisz mapę miejską to ni ma zmiłuj się, zadbaj o to by drogowe oznakowanie pionowe było git tj. było wszędzie gdzie być powinno, niezbyt to obciąża grafikę a podnosi walory,
tutaj:
http://img42.imageshack.us/i/t0022.jpg/
wcale sie nie dziwie ze była kolizja, pokradli te znaki stopu czy jak ? ;-)
Ponadto zwracaj uwage zeby budynki nie były stawiane troche bez sensu, narożnik domu wcinający sie w drugi itd.. No troche ustawiania jest.
jak dla mnie widać sporo pracy włożonej i serca i fajnie bo mapki miejskie mają swój urok, szczególnie taka zbliżona do mojego heimatu.
Aaaa właśnie! Jak chcesz zrobić klimat GŚ/OS/HS to sobie ściągnij z DLS budynki zupełnie żywcem z Rudy Śl, Chorzowa czy Świątek - "mietshaus"
Taka moja skromna, pełna życzliwosci opinia.
Walcz dalej.
Ostatnio zmieniony przez avs1000 2010-03-07, 01:19, w całości zmieniany 1 raz
dzięki za rady, szczególnie za te domy bo nawet nie wiedziałem że takowe są. Jeszcze sam jak patrze potem na screeny to wyłapuje niedociagniecia, ale uwagi innych sa bardzo pomocne. Zachecam dalej do "krytyki", opinii, itp.
Pozdrawiam Krzysiek
Ostatnio zmieniony przez Krzysiek0507 2010-03-07, 08:32, w całości zmieniany 1 raz
wejdz sobie na zumi.pl i zobacz zdjecia satelitarne np. Zabrza (nasza konurbacja ma bardzo mocne zdjęcia satelitarne na zumi) jak jest rozplanowane ułozenie budynków. I tak sobie próbuj te kamienice i układ ulic ustawiać. Mapa fikcyjna więc masz szerokie pole do popisu :)
Czesc :) dziś przedstawię kolejne screeny z mojej mapki. Na screenach jest odcinek od przystanku: Linodrut do następnego Elektrociepłownia i kawałek dalej.