Mam pytanie odnosnie pobierania przez download helper.
Zauważyłem, że download helper pobiera i instaluje dodatki zaraz po pobraniu i tu moje pytanie: Czy te dodatki są gdzies zapisywane jako pliki CDP czy są one tyko wypakowane w folderze C:\Program Files\Auran\TRS2004\world\dispatcher
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez exxon 2010-07-04, 19:21, w całości zmieniany 1 raz
dodatki są rozpakowywane i instalowane w podanej przez ciebie lokalizacji, nie są przechowywane jako cdp. Ale z tego co pamiętam, można ustawić aby helper pobierał dodatki i zapisywał je na dysku jako cdp, ale potem trzeba je ręcznie zainstalować.
Wysłany: 2010-07-04, 19:57
Heh, często zmieniając w FF w ustawieniach na to jaki program ma instalować dodatki, Helper czy CMP źle klikałem i pokazywało się właśnie okienko z opcją gdzie ma zapisywać ;]
C:\Program Files\Auran\TRS2004\Bin i masz tam plik TrainzHelper i jeszcze powinno pisać niżej trainzhelpergui MFC Application, odpalasz to i zaznaczasz opcję żeby zapisywał pliki .cdp i podajesz mu lokalizację gdzie ma to zapisywać :)