FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Tata Muminka
01-01-2011, 13:22
Gdzieś w Polsce
Autor Wiadomość
macius5991
świeżak

Wysłany: 05-07-2010, 21:38   

Już ze screenów widać, że bardzo dobrze się do tego zabrałeś. Nie dostrzegam większych błędów, niż tych co wymienili koledzy wyżej. Życzę powodzenia.

Piotrek
super user

Wysłany: 06-07-2010, 02:56   

Jak dla mnie cód miód ten ss
http://www.fotosik.pl/sho...f1bc0f3ae05faca
Poprostu Bajka Potrzebuje Takich Osób do Swojego Projektu... bo też bd miał do czynienia z lasami.. rzekami mostami itd.. przydasz mi się kolego :D Pozdrawaim i oby tak dalej !

Mapka Fikcyjna [Demo] Wydana!

szczepek
user

Wysłany: 06-07-2010, 09:36   

avs1000 napisał/a:
jeszcze jedna jedna rzecz, moze i czepialstwo, ale przyjrzyj sie tym miejskim kamienicom kilkupiętrowym które dałeś i następnie przyjrzyj się reszcie otoczenia. Otoczenia ma raczej charakter sielsko-prowincjonalny, ot stacyjka na obrzezach miasta niezbyt duzego zresztą. Natomiast te kamienice kilkupietrowe są jakby wyrąbane z centrum Wrocławia czy innej Łodzi i nie za bardzo tu pasują. Mógłbyś je obniżyc o piętro np. i pejzaż sie wyrówna. To takie moje małe imho ;-)

Co do tego miasta to ono jest dość duże (80 tys. mieszkańców). Stacja - owszem leży na obrzeżach ale te kamienice mi pasują i takie otoczenie pozostanie. Mogą być to przecież budynki powojenne
Ostatnio zmieniony przez szczepek 06-07-2010, 09:37, w całości zmieniany 1 raz  

szczepek
user

Wysłany: 26-08-2010, 10:58   

Po przeczytaniu tego artykułu na stronie http://www.kow.com.pl/pel...dskakiwaly-993/ postanowiłem zrobić krótki 3 kilometrowy odcinek. Czas jazdy wynosi na nim 14-15 minut (przy średniej prędkości 10-20 km/h). Można tu spotkać powykrzywiane szyny, zarośnięte place ładunkowe i puste stacyjki. Niebawem wyjdzie beta mapy (muszę dokończyć dwa segmenty i okilometrować mapę) na razie kilka screenów :

ledwo wyjechaliśmy ze stacji a już osiągnęliśmy prędkość szlakową

Żyrandów - kiedyś stacja handlowa, dziś ledwo przystanek. To dzięki temu przystankowi jeszcze 1 para pociągów jeździ

Za Żyrandowem

Panorama miasteczka

gdzieś na szlaku

Przez las kociołek jedzie bardzo powoli (torowisko niezadbane, jazda z ryzykiem wykolejenia, ale ważne że coś jeszcze jeździ)

a to już na stacji w Zagorzu

Dalej już nie można jechać, bo...szyny były złe :-) ale podstawiona jest KKA

Widok na wioskę Zagorze

Pociąg musiał pojechać w okolice placu ładunkowego żeby zrobić oblot

drstrach
znawca

Wysłany: 26-08-2010, 11:20   

Fajowy odcinek :-) , a 3 km to akurat tyle żeby nie zabłądzić ;-)

szczepek
user

Wysłany: 26-08-2010, 11:38   

W planach jest taka sesja : SP42/TKt48 + 3x Bh w relacji Narawieje - Wielki Las - Sierawa - Jerzchów. Po przyjeździe do Jerzchowa odczepiamy 2 wagony i kierjemy je na jakiś tor odstawczy. Następnie robimy oblot i jedziemy do Zagorza z jednym wagonem. Tam go zostawiamy i jedziemy luzem ponownie do Jerzchowa po 2 wagony z którymi jedziemy potem do Narawiejów. Tam je ponownie zostawiamy i jedziemy teraz po ten jeden wagon do Zagorza. I teraz pociąg będzie miał inną relację Zagorze-Wielki Las-Narawieje-Czarny Stok-Narawieje. Po tym obiegu koniec sesji. Czas trwania sesji ok. 1,5 godziny (może trochę więcej). No i jeszcze mapka

Avalkiz
nowy

Wysłany: 26-08-2010, 12:54   

Dlaczego Sierawa Południowa jest na północny wschód od Sierawy? :)
Poza tym fajna mapka!

szczepek
user

Wysłany: 26-08-2010, 13:10   

Sory ale ja tą mapkę narysowałem tak aby przedstawić gdzie są stację. Sierawa Południowa leży na południu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi