Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 78 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 10-10-2010, 18:14 Śląska magistrala
Dzisiaj zacząłem pracę nad moją pierwszą mapą - Śląska magistrala. Przewiduję zbudować szlak towarowy, osobowy oraz niespodziankę - na mapie zrobię jeszcze towarowo-osobowy szlak wąskotorowy. Wąskotorowe kolejki towarowe będą wozić węgiel i paliwa, a osobowe będa pełnić rolę przewożenia ludzi na mniejsze odległości. Teraz krótki opis normalnotorowych szlaków. Pociągi towarowe będą wozić węgiel z kopalni, zwierzęta hodowlane ze wsi i takie tam pierdoły jak żywność, cement, pszenicę itd. Natomiast pociągi osobowe będą wozić ludzi z miasta do miasta, po wsiach i wielkich miastach. Jeśli TRS2004 się ugnie dorobię dwa więsze miasta i tramwaje. Przewiduję czas budowy tej mapy na rok, a jeśli dobrze pójdzie to pół. Korzystam bardziej z dodatkó FMA, a nie używam niczego z DLS - używam alternatywnych stron :) Krytykujcie do woli, możecie podsuwać propozycje co dorobić, jakich dodatków używać, macie SWÓJ wkład w mapę. Dobra, koniec tej gadaniny, teraz 4 screeny :)
Ostatnio zmieniony przez zolwik 10-10-2010, 18:25, w całości zmieniany 3 razy
Olaboga, ale tu dawno nie pisałem :D Ale do rzeczy: Koleś to jak ty chcesz zbudować tą mapkę nie używając DLS'a? Z tego co napisałeś, wróżę, że raczej nic ciekawego nie powstanie. Ale może się mylę.
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 10-10-2010, 22:03
Fakt, faktem, głupotą jest omijanie DLS na siłę ale da się zbudować mapę, używając dodatków ze stron innych niż DLS. Będzie to zajebiście trudne bo na DLS wisi pełno bardzo dobrych dodatków które są używane przez wszystkich...
Nawet jak zbudujesz tę mapę, nie używając DLS to potem będziesz miał setki pytań skąd pobrać taki a taki dodatek. No ale może dzięki temu da radę zrobić krok ku temu aby dodatki można było pakować do map.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-10-2010, 22:08
Ale o jakiej mapie piszecie, ja nie widzę żadnej mapy, a układ torowy to sobie można trzasnąć w parę godzin.
Na razie temat zamykam, aż autor przedstawi coś ciekawego, a nie trzy tory na krzyż (i to bynajmniej nie Wielkopolski )