Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 11-11-2010, 10:50
No to musisz usunąć plik dźwiękowy odpowiedzialny za dźwięk nastawnika. Znajdziesz to w folderze z tramwajem. Albo go usuniesz, albo wstawisz o takiej samej nazwie wyciszony wav.
No to musisz usunąć plik dźwiękowy odpowiedzialny za dźwięk nastawnika. Znajdziesz to w folderze z tramwajem. Albo go usuniesz, albo wstawisz o takiej samej nazwie wyciszony wav.
To zabieram się za szukanie.
Niestety nic nie znalazłem :(
-----------------------------
Trainz Clasisc 1+2
Ostatnio zmieniony przez Trainz Classics 11-11-2010, 11:04, w całości zmieniany 2 razy
Witam. Tak czytam ten wątek i się zastanawiam dlaczego usuwać dźwięk który jest częścią dodatku - gry. Oczywiście każdy ma swój gust i z tym się nie dyskutuje, ale trochę dla mnie wygląda to tak jak by była zrobiona EU07 z doskonale oddanym dźwiękiem wycia oporów rozruchowych gdy w trakcie ruszania nią amperaż sięga dachu. Oczywiście można to usunąć tylko jak dla mnie frajda zabawy bez tych właśnie efektów trochę traci.
Ale czego nie znalazłeś bo piszesz tak ogólnie, że nie wiem gdzie się zaciąłeś.
Dzwiękuw
pietrek napisał/a:
Witam. Tak czytam ten wątek i się zastanawiam dlaczego usuwać dźwięk który jest częścią dodatku - gry. Oczywiście każdy ma swój gust i z tym się nie dyskutuje, ale trochę dla mnie wygląda to tak jak by była zrobiona EU07 z doskonale oddanym dźwiękiem wycia oporów rozruchowych gdy w trakcie ruszania nią amperaż sięga dachu. Oczywiście można to usunąć tylko jak dla mnie frajda zabawy bez tych właśnie efektów trochę traci.
No mi troche przeszkadza
Bo robie Kawałek Śląska i tramwaj nigdy nie stuka jak motorzniczy dodaje gazu
jemu chodzi o stukanie takie ze CZASEM
wlaczasz nastawnik na 1 i dzwiek przestawiania odtwarzany jest w kółko.... cisza nastepuje na pozycji 5,10,15 itd
na innych dziwek jest caly czas w kółko zapętlany
wlaczasz nastawnik na 1 i dzwiek przestawiania odtwarzany jest w kółko.... cisza nastepuje na pozycji 5,10,15 itd
Jeśli Twój problem dotyczy tego o czym pisze Zolwik, to zmienia postać rzeczy. Oczywiście należy takie coś usunąć - naprawić. Myślę że dla naszych rabinów siedzących w tym nie będzie problemu z pomocą jeżeli będą dokładnie wiedzieć o co chodzi.
No cóż przyzwyczaje się po mału ;)
PS A chcecie zdjęcia z mojej nowej trasy??
zolwik napisał/a:
Własnie oto mi chodzi tylko tego pliku nie umiem znaleźć
Będąc w kabinie wciśnij dwa razy alt+c(zmiana czoła) to też powinno się nie powtarzać. Ale po zmianie kamery na zewnętrzną i potem z powrotem do środka znowu stuka.
P.S. zdaję się że linijka enginesound
Ostatnio zmieniony przez szczawik 11-11-2010, 15:27, w całości zmieniany 1 raz