Tworzę stację Łańcut jeszcze nie wiem dokąd będzie prowadziła linia oto kilka screenów.
Jest to mapa fikcyjna dlatego miasto w dużym stopniu odbiega od oryginału (Tesco , Biedronka , kamienice , kościół )
Pomógł: 63 razy Wiek: 34 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1632 Skąd: Poznań
Wysłany: 15-12-2010, 12:16
Pusto na tej mapie, roślinności krzaczastej i drzew brakuje, używanie wbudowanej to zło. Przynajmniej na starszych wersjach trainz'a. Tła mógłbyś dodać, zróżnicować teren i tekstury. Mamy tyle dodatków, tyle niesamowitych linii kolejowych, można sie trochę bardziej wysilić.
Wysłany: 15-12-2010, 17:02
Witam
Mapa pusta, liniowo ustawiana roślinność i do tego wbudowana. Brzydkie tekstury, brzydkie budynki, drogi do wymiany, nie zakończone perony. Cieniutko.... :-( Tak jak napisał Cameron jest tyle wspaniałych dodatków z których gdybyś skorzystał wyglądało by to o niebo lepiej. Ja nie buduje map kolejowych, ale to co przedstawiłeś robię w 30 min. Przypatrz się jak robią mapy inni użytkownicy. To bardzo pomaga , wiem to na własnym przykładzie :-)
Jeżeli mapa fikcyjna, to dla czego Łańcut? Łańcut jest konkretnym miastem, ze swoją historią kolejową, czyli jak fikcja to może inna nazwa, też fikcja. Szanujmy nazwy własne.
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 15-12-2010, 20:58
Może i masz racje ale to jest gra i (jak dla mnie nie ma sensu czepiania się o takie "pierdoły") :-) każdy niech sobie nazywa swoja mapę/mapkę jak tylko to mu się podoba :):):) :-) :-)
Kolega się nie postarał. Perony są bez zakończenia i wyglądają jak przystanki autobusowe.
Rozjazdy są chyba źle zbudowane. Mają większy promień łuku niż powinny mieć. Budynki w połowie oryginalne z gry, które nijak mają się do naszych warunków. Lecz to mapa fikcyjna, więc na pewne sprawy można przymrużyć oko, lecz nie przesadzajmy. Ściągnij sobie trochę dodatków, pooglądaj parę screenów i próbuj. Ja od 2 miesięcy buduję i co chwilę coś zmieniam, kasuję, dodaję, aby nawet fikcyjna mapa miała w sobie wiele realizmu.
Natura swoją drogą. Na czwartym screenie, domki są monotonne. Wiele tych samych źle wygląda. W dodatku ta droga za nimi coś nie tego. Perony dalej nie poprawione, reszta nie tknięta, nie widzę przyszłości tej mapy...
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 17-12-2010, 22:25
Po pierwsze nie rób screenów z geodety tylko z normalnego trybu gry- maszynisty.
Zainwestuj w jakieś tła, masz tego mnóstwo na PTT. Przedmioty ( drzewa ) nie masz ustawionych w trybie losowym tzn. że nie są one obracane automatycznie tylko każde drzewo stoi tak samo co niefajnie wygląda. Kompletny brak- jakiś wskaźników kolejowych, semaforów, roślinności- trawy.