Wysłany: 09-01-2011, 10:27 przenoszenie trainza na inna partycje
Ostatnio kupiłem sobie dysk, teraz chciałbym przenieść całą instalacje trainza na ten nowy dysk. Jak to zrobić żeby przebiegło to jakoś bez większego problemu :)
Pomógł: 54 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 09-01-2011, 10:44
Najlepiej skopiować cały folder z dodatkami, zapisać go gdzieś na jakimś pendrivie, lub innym dysku, zaintalować TRSa na innym dysku i wkleić dodatki. Odradzam przenosin całego TRSa metodą ,,wytnij-wklej", ponieważ w ten sposób straciłem wszystkie dodatki, i 2 lata pracy (CMP wywalał, że wszystko niby jest, ale nie wie gdzie )
Ostatnio zmieniony przez UAZ 09-01-2011, 10:46, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-01-2011, 14:14 Re: przenoszenie trainza na inna partycje
pysi napisał/a:
Ostatnio kupiłem sobie dysk, teraz chciałbym przenieść całą instalacje trainza na ten nowy dysk. Jak to zrobić żeby przebiegło to jakoś bez większego problemu :)
I ty Brutusie... Pysi do bólu już o tym pisaliśmy, folder local to jest folder z dodatkami (przynajmniej do czasu TS2010), kopiujesz go do nowej instalacji (przed uruchomieniem Trainz/CMP) i uruchamiasz Trainz/CMP. Po zbudowaniu bazy danych powinieneś mieć te dodatki. Aha, sprawdź czy nie masz czegoś otwartego do edycji.
A teraz proponuję przenieść temat do kosza, bo już było , poszukaj na forum