Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-02-2011, 16:04
Cienie, cienie, cienie
Cienie przy żaluzjach, cienie przy klamkach, cienie przy poręczach, cienie przy schodkach, cienie przy reflektorach, to tak na pierwszy rzut oka. Warto by jeszcze pomyśleć o pomyśleć o refleksach światła (np. na klamkach).
Hanys jesteś w kontakcie z twórcą, więc staraj się zmienić jak najwięcej w becie. Ten model pod względem modelarskim jest nieźle wypasiony, trzeba teraz z niego wyciągnąć jak najwięcej pod względem wyglądu tekstur, a niestety autor nie czuje tego tematu, musisz mu więc pomóc, dla swojego i jego dobra , a przy okazji dla dobra tych paru szaleńców, którzy lubią jeździć takimi plastikami
Pomógł: 12 razy Wiek: 31 Dołączył: 08 Sie 2009 Posty: 1392 Skąd: Chałupki
Wysłany: 22-02-2011, 17:23
Taka mała i informacja :)
Modele będą pod TRS06.
Jestem właśnie na drodze w rozmowach z autorem 3D Traxxów o zmianie reflektorów . Czyli funkcje takie jak np. "Manewry , czerwone światła lokomotywy , światła normalne , długie " i takie tam pieczki :)
Między czasie wymieniłem dach .:
Jak na razie nie będę publikował tego modelu ponieważ ciągle w nim coś zmieniam i nie będę się bawił w jakieś aktualizacje taboru bądź w poprawki :) Zrobię reskin do końca , usłyszę od was opinię co jeszcze do poprawki , poprawię co się jeszcze da i wtedy wydamy :)
Ps. Proszę nie piszcie na PW , GG i meila kiedy będzie publikacja . Jak chcecie żeby była szybciej to pomóżcie w wynajdowaniu błędów jakie popełniłem w reskini i będzie gites .
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-02-2011, 17:33
hanys napisał/a:
To chyba na dzisiaj wszystko :)
To ja jeszcze dodam coś od siebie, autor modelu napisał na forum Auran-u, że wyjeżdża na jakieś 2 tygodnie i będzie dopiero w połowie marca, więc nie maltretujcie Hanysa o wydanie, bo mimo wszystko musi jeszcze uzgodnić parę szczegółów z autorem.
Hanys tak trzymać, pokazuj, a publikuj dopiero jak będzie gotowy, niech oczekiwacze poliżą lizaka przez szybę
Wysłany: 22-02-2011, 18:03
Przygotowałem mu takie obrazkowe cosik jak bym to widział hehe :D
Jak dokończę tłumaczenie na angielski to mu wyśle :)
A odpowiedź dostaniemy za dwa tygodnie hehe :D
Te obrazkowe cosik :)
Te czerwone światła i te białe to oczywiście w gimpie zrobione ale tak bym to chciał mniej więcej w grze widzieć jak na modelu Makiego mniej więcej :D
Hehe :)
Dobra zmykam bo jadę z tatą się przejechać do Bohumina hehe :D
Narka wszystkim:)
Wysłany: 24-02-2011, 14:41
Po żmudnych modernizacjach stonki RP SM42-2164 nastąpiła publikacja tego cudactwa :)
Autor 3D : Sir_M
Autor reskinu : patrykfarana (hanys)
www.trainz-downolad.xt.pl
Po żmudnych modernizacjach stonki RP SM42-2164 nastąpiła publikacja tego cudactwa :)
Obrazek
Autor 3D : Sir_M
Autor reskinu : patrykfarana (hanys)
www.trainz-downolad.xt.pl
Takie jedno pytanie. Po co dodałeś do pliku z SM42-2164 folder cabview? Jest zbędny. I jeszcze jedna sprawa popraw w confingu kabiny w wpis ampient na ambient sekcji soundscript.